Foto: Viesturs Radovics, DELFI
Pirmdien, atkārtoti izvērtējot ārkārtas medicīniskās situācijas kritērijus, tika pieņemts lēmums atcelt ārkārtas medicīnisko situāciju Rīgas Austrumu klīniskajā universitātes slimnīcā (RAKUS), kas bija izsludināta 6. septembrī saistībā ar intensīvās terapijas gultu noslodzi, portālu "Delfi" informēja slimnīcas pārstāvis Mārtiņš Vilcāns.


Ziņots, ka pirms nedēļās RAKUS bija izveidojusies kritiska situācija saistībā ar intensīvās terapijas gultu noslodzi un personāla pieejamību intensīvajā terapijā. Rezultātā bija jāatliek vairākas smagas operācijas, kā arī jāslēdz viena no operāciju zālēm, nosūtot tās personālu darbam Intensīvās terapijas klīnikā. Augstās darba noslodzes un izdegšanas rezultātā, tuvojoties rudens sezonai, virkne Intensīvās terapijas klīnikas darbinieku bija sasirguši.

Tāpēc 6. septembrī tika pieņemts lēmums slimnīcā izsludināt ārkārtas situāciju. Tas tiek darīts gadījumos, ja medicīniskās situācijas kritēriji pārsniedz noteiktos rādītājus, jeb pēc tā saucamā luksofora principa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!