Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija (RAPLM) turpinās sarunas ar pašvaldībām, lai līdz rudenim izskatīšanai valdībā varētu iesniegt priekšlikumus par novadu veidošanu, informēja reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministra preses sekretāre Dace Kārkliņa.
RAPLM ir apkopojusi pašvaldību viedokļus un līdz šim pieņemtos lēmumus par novadu veidošanu, izstrādājot projektu novadu kartei, kurā iezīmējas 80 novadi un atsevišķi deviņas republikas pilsētas. Šis projekts kalpos par pamatu diskusijām ar pašvaldībām, noskaidrojot to viedokļus un priekšlikumus.

Atsaucoties uz RAPLM aicinājumu, līdz maija sākumam gandrīz 400 pašvaldības ministrijā bija iesniegušas savu redzējumu par Latvijas administratīvi teritoriālo iedalījumu. 192 pašvaldības pauda atbalstu spēcīgu un attīstīties spējīgu novadu izveidei, tai skaitā veidojot novadus pašreizējo rajonu robežās.

Pēdējo mēnešu laikā lēmumi par spēcīgu novadu izveidi pieņemti Gulbenes, Kuldīgas, Talsu, Alūksnes, Jelgavas un Daugavpils rajonos.

Šā gada valsts budžetā novadu infrastruktūras attīstībai ir paredzēti 10 miljoni latu. 2,8 miljoni latus no šī finansējuma jau saņēmušas 14 Gulbenes rajona pašvaldības, kas pieņēmušas lēmumus pēc 2009.gada vietējo pašvaldību vēlēšanām veidot novadu rajona robežās. Tuvākajā laikā finansējumu varētu saņemt Alūksnes un Daugavpils novadus veidojošās pašvaldības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!