Kādā no Austrijas galvaspilsētas Vīnes teātriem iestudēta luga, kuras pamatā ir Jozefa Fricla (attēlā) – maniaka, kurš 24 gadus ieslodzījumā turēja un izvaroja savu meitu – dzīvesstāsts, ziņo ārzemju mediji.

Neapšaubāmi, ka iestudējums izraisījis Austrijas sabiedrības sašutumu un nosodījumu, bet lugas režisors Huberts Krāmers pastāstījis, ka jau sācis saņemt anonīmas vēstules ar draudiem, bet pilsētā norautas daudzas izrādes afišas. Tomēr viņš uzvēris, ka tā nav komēdija par incestu, bet gan satīra par to, kā Fricla lieta atspoguļota masu medijos.

Tiesa pret Friclu sāksies 16. martā, un maniaks tiek apsūdzēts slepkavībā, izvarošanā, paverdzināšanā, incestā un piespiedu ieslodzīšanā. Viņš pēc pieķeršanas atzinās, ka 24 gadus izvarojis savu meitu, kas viņam dzemdēja septiņus bērnus, no kuriem vienu viņš esot sadedzinājis.

Teātra 3raum Anatomietheater zāli pirmizrādes dienā aizpildīja gandrīz tikai masu mediju pārstāvji. Pats režisors pastāstījis, ka izrāde ir eksperimentāla un tās sižets mainīsies atkarībā no tā, kā presē tiks atspoguļota Fricla tiesas prāva.

Sākotnēji luga sausās Pensionārs Fricls - ķieģelis no pagraba, bet vēlāk tika pārdēvēta par Pensionārs F.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!