Politiskās apvienības "Vienotība" pārstāve Lolita Čigāne kopā ar divām jaunietēm, tērpušās krekliņos ar partijas simboliku, RPAS "Rīgas Centrāltirgus" (RCT) teritorijā ceturtdien nodarbojās ar priekšvēlēšanu aģitāciju, ko RCT uzskata par likuma pārkāpumu, portālu "Delfi" informēja RPAS "Rīgas Centrāltirgus" pārstāve Gunta Poplovska.

RCT apsardze un izpilddirektors aizrādīja aģitētājiem par likuma pārkāpšanu, savukārt Čigāne tiem norādīja uz savām zināšanām likumdošanā un vārda brīvību, kā arī izteica brīdinošas piezīmes Rīgas Centrāltirgus pārstāvjiem par sekām, kas var būt, ja viņa tiks izraidīta no tirgus teritorijas.

Pēc Poplovskas teiktā, nereaģējot uz aizrādījumiem, meitenes turpināja darbības, kas ir pretrunā ar likuma "Par priekšvēlēšanu aģitāciju pirms Saeimas vēlēšanām un Eiropas Parlamenta vēlēšanām" 18.pantu 1. punktu.

"Tā ir klaja nekaunība. Partija, kura slēpjas aiz vārdiem "godīgums", "drošība", "demokrātija" šajā situācijā atklāti pārkāpj likumu. Mēs noteikti vērsīsimies attiecīgajās valsts institūcijās ar prasību šo gadījumu izvērtēt," par šādu rīcību sašutis ir RCT valdes priekšsēdētājs Dainis Liepiņš.

Tikmēr Čigāne portālam "Delfi" skaidroja, ka RCT pārstāvji neizprotot demokrātijas pamatprincipus, jo agora (tirgus placis) Senajā Grieķijā bija brīvi pieejamā zona un vieta, kur cilvēki satikās un apmainījās ar viedokļiem.

Viņa uzsvēra, ka RPAS "Rīgas Centrāltirgus" pieder Rīgas domei, taču tirgus nav iestāde, slēgta telpa, un tā teritorija ir "visu rīdzinieku īpašums", kur var realizēt vārda un biedrošanās brīvības.

"Tā vietā, lai apkarotu manu palīdzi, kurai pat nav 18 gadu, RCT vajadzētu apkarot nelegālu alkohola un cigarešu tirdzniecību," pauda Čigāne.

Uzziņai: likuma "Par priekšvēlēšanu aģitāciju pirms Saeimas vēlēšanām un Eiropas Parlamenta vēlēšanām" 18. panta 1. punkts paredz, ka "valsts un pašvaldību iestādēs, kapitālsabiedrībās, kurās vairāk nekā 50 procenti kapitāla daļu (akciju) pieder valstij vai pašvaldībai, aizliegts publiski pieejamās vietās izvietot un izplatīt priekšvēlēšanu aģitācijas materiālus".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!