Rīgas pilsētas pašvaldības nākamā gada budžetā nav plānotas būtiskas izmaiņas attiecībā uz izdevumiem atlīdzībai un atalgojumiem, liecina sagatavotais 2011.gada budžeta projekts.

Tajā skaidrots, ka Rīgas pilsētas pašvaldība, sagatavojot iepriekšējo 2010.gada budžetu, veica būtisku pašvaldības struktūrvienību reorganizāciju un centralizāciju, kā dēļ tika panākta būtiska budžeta uzturēšanas izdevumu samazināšana. Kopējie Rīgas pilsētas pašvaldības budžeta izdevumi darbinieku (bez pedagogiem) atlīdzībai 2010.gadā tika samazināti par 20,3 miljoniem latu.

Rīgas dome paskaidro, ka 2010.gadā valstī izdoto normatīvo aktu ierobežojumi liedza Rīgas pašvaldībai turpināt izmaksāt pašvaldības piemaksas pedagogiem. Līdzekļi, kas pilsētas budžetā tika paredzēti šim mērķim, novirzīti pirmsskolas izglītības iestāžu pedagogu atalgojuma palielinājumam no marta. Rīgas pilsētas 2011.gada budžetā ir veikts iepriekš minētās atlīdzības pārrēķins pilnam gadam, kā arī pārrēķins atlīdzībai 2010.gadā 12 papildus izveidoto amata vietu atlīdzībai Rīgas pašvaldības policijā. Pamatojoties uz datiem par lielu sociālās palīdzības saņēmēju skaita pieaugumu, no nākamā gada sākuma ir izveidotas 22 jaunas amata vietas Rīgas Sociālajā dienestā.

Jau vēstīts, ka Rīgas pašvaldības nākamā gada budžeta deficīta līmenis plānots 13,1% no ieņēmumiem jeb 52 miljonu latu apmērā.

Rīgas pašvaldības konsolidētā budžeta ieņēmumi 2011.gadā paredzēti 397,5 miljonu latu apmērā, savukārt izdevumi - 449,6 miljonu latu apmērā. Tādējādi pašvaldības budžetā ieņēmumi nākamgad, salīdzinot ar šo gadu, būs par 2,9% jeb 12 miljoniem latu mazāki, bet izdevumi nākamgad plānoti par 1,5% jeb 6,5 miljoniem latu lielāki.

Par nākamā gada budžetu Rīgas domes Finanšu un administrācijas lietu komiteja lems 10.novembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!