Rīgas domes (RD) deputāti ceturtdien ārkārtas sēdē pēc pusotru stundu garām diskusijām nolēma izveidot komisiju, kas nodarbosies ar korupcijas risku samazināšanu pašvaldībā.
Komisijas vadītājs būs Einārs Cilinskis (TB/LNNK), vadītāja vietnieks - Rīgas pilsētas izpilddirektors Andris Grīnbergs, bet komisijas locekļi - deputāti Aina Žuravļova ("Dzimtene"), Aleksandrs Kuzmins (PCTVL), Sarmīte Pīka (TP), Andrejs Vilks (LSDSP), Igors Pimenovs (SC), Baiba Brigmane (JL), Jānis Zaržeckis (LPP/LC), Rīgas pilsētas izpilddirektora vietnieks Ģirts Auškāps (TB/LNNK), Rīgas domes Juridiskās pārvaldes direktors Jānis Liepiņš un Rīgas domes Audita un revīzijas pārvaldes direktore Aija Roziņa.

Komisijas uzdevums būs izstrādāt rīcības plānu korupcijas risku samazināšanai Rīgas domē un koordinēt darbu nepieciešamo izmaiņu veikšanai normatīvajos dokumentos, kas turpmāk nodrošinātu pašvaldības darba un pieņemto lēmumu caurskatāmību un uzticamību.

Domes koalīcijas partneri vienojās, ka viens no komisijas pirmajiem darbiem būtu Rīgas pašvaldības ētikas kodeksa izstrāde.

Komisijā pārstāvētas visas Rīgas domes frakcijas, Juridiskā pārvalde, Audita un revīzijas pārvalde un pilsētas izpilddirektora birojs. Pirmo komisijas sēdi plānots sasaukt jau šonedēļ.

Birks 22. februārī tikās ar Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja priekšnieku Alekseju Loskutovu, lai pārspriestu iespējamos risinājumus Rīgas domes darba un pieņemto lēmumu caurskatāmības un uzticamības nodrošināšanai.

Tikšanās laikā abām amatpersonām bija vienots viedoklis par nepieciešamību aktivizēt domes iekšējās kontroles mehānismus un sākt darbu pie ētikas kodeksa izstrādes. Tika atzīts par nepieciešamu izvērtēt esošās lēmumu pieņemšanas un projektu virzības procedūras, kas nepieļautu variācijas iespējas.

Kā ziņots, aizdomās par kukuļošanu februārī tika aizturēts Rīgas pilsētas attīstības departamenta amatpersona Raimonds Janita, bet vēlāk arī bijušais departamenta vadītājs Vilnis Štrams.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!