Rīgas domes (RD) Satiksmes un transporta lietu komiteja atbalstījusi Rīgas Pašvaldības policijas (RPP) izstrādātos priekšlikumus par sodu palielināšanu tiem autovadītājiem, kas pārkāpj apstāšanās un stāvēšanas aizlieguma zīmes, apgrūtinot pārvietošanos pilsētas ielās.
Par apstāšanās pārkāpumu, ja tā dēļ trīs vai vairāk transporta līdzekļu vadītāji ir spiesti veikt vairākus manevrus stāvoša transporta līdzekļa apbraukšanai – apturēt automašīnu, pārkārtoties citā braukšanas joslā, daļēji vai pilnīgi nobraukt no brauktuves – policija ierosina naudas sodu palielināt līdz 40 latiem. Savukārt par stāvēšanas aizlieguma pārkāpumu, ja tā dēļ trīs vai vairāk autovadītāji ir spiesti veikt vairākus manevrus stāvošā transporta līdzekļa apbraukšanai, ierosināts noteikt sodu 100 latu apmērā.

Komiteja ierosināja policijai papildināt priekšlikumus, piedāvājot soda naudas diferencēšanas sistēmu atkarībā no pārkāpumu skaita, ko noteiktā laika posmā izdara autovadītājs.

Komitejas atbalstītie priekšlikumi par sodu palielināšanu tiks nosūtīti Saeimai, Iekšlietu ministrijai un Satiksmes ministrijai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!