Foto: F64
Rīgas dome otrdien atbalstīja pašvaldības dalību Rīgas Tūrisma attīstības biroja dibināšanu un gandrīz miljons latu lielu ieguldījumu biroja izveidē.

Par lēmumu balsoja 33, pret nobalsoja 19 domnieki.

Rīgas mērs Nils Ušakovs (SC) debatēs uzsvēra, ka Ziemassvētki ir jau pēc dažām nedēļām un domei jāpasteidzas, lai "dabūtu tūristus uz Ziemassvētkiem uz Rīgu". Uz to opozīcijas pārstāvis, "Jaunā Laika" frakcijas vadītājs Edgars Jaunups norādīja, ka RD varētu izsludināt konkursu, un pilsētas tēla popularizēšanai atvēlēto miljonu latu, saskaņā ar konkursa rezultātiem ieguldīt kampaņās, kuras jau būtu noritējušas.

Jaunups pauda, ka, iespējams, vienīgais, kas traucēja pašvaldībai šādi rīkoties, bija nepieciešamība "dabūt šo miljonu latu zem [vicemēra Aināra] Šlesera kontroles".

Biroju dibina pašvaldība kopā ar "Air Baltic Corporation", Latvijas Viesnīcu un restorānu asociāciju un Latvijas Tūrisma aģentu asociāciju. Biroja mērķis būs "tūrisma attīstīšana Rīgā un Rīgas tūrisma iespēju popularizēšana", teikts domes lēmumā. Par pašvaldības dalību birojā atbildēs vicemēra Aināra Šlesera (LPP/LC) birojs.

Rīgas pilsētas pašvaldība kā viens no dibinātājiem birojā ieguldīs 978 455 latus. Līdzekļus jaundibinātajam birojam divu nedēļu laikā plānots pārskaitīt no 2009.gada budžeta "Rīgas atpazīstamības un investīciju piesaistīšanas programmas".

"Air Baltic Corporation" un abas asociācijas kā līdzdibinātāji katra ieguldīs pa 2000 latu. Atbilstoši ieguldījumam domei Dibinātāju sapulcē būs 70 balsis, bet pārējiem dibinātājiem – pa desmit balsīm.

Ušakovs domes sēdē skaidrojis, ka "Air Baltic" tērēs savus līdzekļus pilsētas reklamēšanai, un tie būs vairāk nekā 2000 latu.

Biroja statūti paredz, ka tas "veic mārketinga un pārdošanas aktivitātes dažādām mērķauditorijām, lai palielinātu tūristu skaitu, viņu uzturēšanās ilgumu, izdevumu apjomu un apmierinātību ar uzturēšanos Rīgā", izveido vienotu Rīgas tūrisma informācijas sistēmu un veic citas funkcijas.

Birojs varēs saņemt ziedojumus un veikt saimniecisko darbību, kam nav peļņas gūšanas rakstura. Saimnieciskās darbības rezultātā iegūtie līdzekļi ir novirzāmi biroja darbībai. Biroju vadīs valde trīs cilvēku sastāvā, ko ievēlēs uz trīs gadiem, un līdzdarbosies arī Konsultatīvā padome desmit cilvēku sastāvā.

Pats Šlesers uzrunā deputātiem uzsvēra, ka šobrīd recesijas laikā ir jāsilda ekonomiku, un jāizdara izvēle par labu tām nozarēm, kas var sildīt ekonomiku. Viņš skaidroja, ka līdzekļi tiks ieguldīti reklāmās ārpus Latvijas, lai piesaistītu tūristus, un nekādā veidā šīs reklāmas nevarēs izmantot priekšvēlēšanu kampaņās, par ko nobažījās opozīcija.

Šlesers arī paguvis pārmest valdībai neieinteresētību pilsētas un valsts tēla popularizēšanā un līdzekļu samazināšanu Latvijas Institūtam.

Šlesers arī paudis cerību, ja, sākot biroja darbību, izdosies palielināt tūristu skaitu jau šajos Ziemassvētkus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!