Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komiteja otrdien akceptēja ieceri gadījumā, ja valdība nepagarinās Vecrīgai īpaša režīma zonas termiņu, veidot Vecrīgas teritorijā paaugstinātas maksas autostāvvietas, lai maksimāli samazinātu šajā pilsētas daļā stāvošo automašīnu skaitu.
Komiteja atbalstīja attiecīgus grozījumus "Rīgas pašvaldības maksas autostāvvietu, kas atrodas ielu sarkano līniju robežās, apsaimniekošanas un lietošanas noteikumos", informēja RD Sabiedrisko attiecību nodaļā.

Pirmā stunda par stāvēšanu Vecrīgā izmaksātu piecus latus, bet katra nākamā stunda - astoņus latus, paredzēts grozījumu projektā.

Vecrīgas teritorijā pašvaldības maksas autostāvvietas plānots ierīkot no satiksmes organizācijas viedokļa pieļaujamajās vietās, ņemot vērā teritorijas specifiku un apstākli, ka nepieciešams ierobežot transporta plūsmu Vecrīgā un iespējas izmantot to ilgstošai transportlīdzekļu novietošanai, sēdes laikā norādīja Satiksmes departamenta pārstāvji.

Projektā iekļautā stāvvietu lietošanas maksa ir noteikta, piemērojot pašreiz spēkā esošo pašvaldības nodevas apmēru par iebraukšanu Vecrīgā ar norēķinu karti.

Ja īpašā režīma zonas termiņš Vecrīgai netiks pagarināts, tad pašvaldība plāno arī slēgt ielas tranzīta kustībai, dažādā veidā norobežojot brauktuves.

Maksa par automašīnu stāvēšanu Vecrīgā varētu tikt ieviesta no nākamā gada 1.janvāra gadījumā, ja Vecrīgai netiek pagarināts īpašā režīma zonas statuss.

Galīgais lēmums par maksas autostāvvietu ieviešanu Vecrīgā jāpieņem domes sēdē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!