Rīgas pilsētas dzīvojamo māju privatizācijas komisijas (RDzMPK) darbiniekiem ceturto dienu netiek izmaksātas algas par oktobri, atzina komisijas priekšsēdētāja Rasma Freimane.
Anonīmā RDzMPK darbinieku kolektīva vēstulē apgalvots, ka Rīgas domes budžeta līdzekļi, kas plānoti RDzMPK darbinieku algām, esot izšķērdēti. Freimane atzina, ka kontā trūkst naudas darbinieku algām.

Par radušos situāciju RDzMPK ir informēts Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Sergejs Dolgopolovs un Rīgas domes Pilsētas īpašuma un privatizācijas lietu komitejas priekšsēdētājs Sergejs Zaļetajevs. RDzMPK izpilddirektors Uldis Reimanis 6.novembrī par radušos situāciju vēstuli nosūtījis Rīgas domes priekšsēdētājam Gundaram Bojāram.

Jautāta, kurš ir vainīgs par algu nemaksāšanu darbiniekiem, Freimane atturējās no komentāra, taču norādīja, ka pēc komisijas nolikuma par visiem naudas līdzekļiem ir atbildīgs Reimanis un galvenā grāmatvede.

Arī anonīmajā RDzMPK darbinieku kolektīva atklātajā paziņojumā masu informācijas līdzekļiem teikts: "Kā noskaidrojām Rīgas domes Finansu departamentā atbildību par to jāuzņemas RDzMPK vadībai - izpilddirektoram Uldim Reimanim un komisijas galvenajai grāmatvedei, jo citas Rīgas domes amatpersonas nav vainojamas apstāklī, ka trīs mēnešus līdz gada beigām izsīkuši līdzekļi darbinieku algām." "Atklājies, ka izpilddirektors Reimanis nepamatoti daudz tērējis komisijas budžeta līdzekļus, piešķirot prēmijas un pabalstus, dīvainas piemaksas auto vadītājiem, kā arī nelikumīgu pabalstu sev Ls 2 040 apmērā ģimenes pieauguma sakarā. Komisijas izpilddirektora nolaidības un prombūtnes dēļ pēc viena no tiesas lēmuma jau vairākus mēnešus ir uzlikts arests 39 tūkstošu latu RDzMPK budžeta līdzekļiem, padarot tos nepieejamus," teikts paziņojumā masu informācijas līdzekļiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!