Latvijas Televīzija (LTV) referenduma naktī piedāvās piecu stundu tiešraidi "Latvija izvēlas", kurā piedalīsies Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga un premjerministrs Einars Repše, kā arī vairāki desmiti ES piekritēju un arī eiropesimistu, informēja LTV sabiedrisko lietu vadītāja Ingrīda Šmite.
No deviņiem vakarā līdz pat referenduma rezultātu apkopošanas brīdim LTV tiešraidē Zaķusalas studijā uzņēmēji, studenti, pensionāri, ārvalstu vēstnieki, kā arī ES valstu iedzīvotāji diskutēs par referenduma norisi un paredzamo rezultātu. LTV tiešaraidē pieslēgsies Briselei, kā arī dažiem Latvijas pagastiem un Kongresu namam.

Piecas stundas garo tiešraidi vadīs LTV žurnālisti Arnis Krauze, Ilze Jaunalksne, Edijs Bošs, Odita Krenberga, Sarmīte Plūme, Dmitrijs Petrenko un citi.

Tiešraidi LTV veidos kā šovu, izmantojot Eirovīzijas skatuves grīdu, kā arī debašu starplaikos piedāvājot mūziku un nelielu izklaidi.

Referenduma dienā LTV 1.programmā piedāvās ziņu speciālizlaidumus plkst. 9, 12, 15 un 18, bet dienas vidū - plkst.13.15 - varēs redzēt ziņu dienesta gatavotās īsfilmas par ES kandidātvalstīm Maltu, Slovēniju, Ungāriju un Lietuvu.

Krievu valodā ziņas referenduma dienā varēs redzēt LTV 7.programmā plkst.10, 13, 16 un 19. Savukārt plkst.21 raidījuma "Latvija izvēlas" tiešo tulkojumu uz krievu valodu papildinās arī speciālistu komentāri krievu valodā.

Savukārt 19.septembrī LTV no plkst.21 tiešraidē no Doma laukuma pārraidīs koncertuzvedumu "Ei, ļaudis...". Pasākumā piedalīsies arī Valsts prezidente un premjers.

Pēc koncerta LTV tiešraidi turpinās no Zaķusalas studijas, kur žurnālists Jānis Domburs raidījuma "Kas notiek Latvijā?" speciālizlaidumā vadīs noslēguma debates "Latvijas attīstība un virzība Eiropas Savienības kontekstā". Arī šajā raidījumā piedalīsies Valsts prezidente. Studijā uz debatēm aicināti lielāko politisko partiju pārstāvji un sabiedrībā zināmi un aktīvi cilvēki. LTV augustā un septembrī par ES informēja papildus, veidojot sešu raidījumu ciklu "Vērtības un viedokļi. Latvija un Eiropa", kā arī 15 īsu ikdienas sižetu ciklu "Viens jautājums par ES" un trīs raidījuma "Kas notiek Latvijā?" tiešraides speciālizlaidumus "ES: par un pret".

Referendums par Latvijas iestāju ES notiks 20. septembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!