Foto: AFI

Koknesē sestdien notikušajā Reformu partijas (iepriekš Zatlera reformu partija) kopsapulcē partijas valdē "aizbēdzēja" Klāva Olšteina vietā ievēlēts ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs, sacīja Reformu partijas līderis Valdis Zatlers.

Uz Olšteina vietu valdē bija izvirzīti pieci kandidāti. Vidzemes reģionālo nodaļu apvienība bija izvirzījusi Cēsu Sociālā dienesta vadītāju Ivetu Sietiņsoni, Kurzemes reģionālo nodaļu apvienība izvirzīja Saeimas deputātu un Iekšlietu ministrijas parlamentāro sekretāru Edmundu Demiteru, bet Zemgales un Latgales reģionālo nodaļu vadītāji bija izvirzījušas ārlietu ministru Edgaru Rinkēviču. Gan Saeimas deputātes un Izglītības un zinātnes ministrijas parlamentārās sekretāres Ingas Vanagas, gan Pētera Jāņa Zārda kandidatūru bija izvirzījuši pieci Reformu partijas biedri.

Savukārt no partijas Ētikas komisijas pēc paša lūguma ir atsaukts Reinis Freimanis, bet viņa vietā komisijā ievēlēta 11.Saeimas deputāte Inita Bišofa, informēja Zatlers.

Jau ziņots, ka šodien Koknesē notiekošajā Zatlera reformu partijas (ZRP) kopsapulcē mainīts partijas nosaukums un tā kļuvusi par Reformu partiju.

ZRP pārstāve Daiga Holma sacīja, ka uz kopsapulci ieradušies daudzi ZRP biedri, un paredzams, ka tiks pieņemti visi kopsapulces darba kārtībā plānotie lēmumi. "Kvorums atkārtotajā kopsapulcē nav nepieciešams, tāpēc sapulce ir lemttiesīga," skaidroja Holma.

Kā ziņots, uz ZRP kopsapulci 31.martā Rīgas Kongresu namā bija ieradies 471 biedrs, kas bija par 69 biedriem mazāk, nekā nepieciešams kvorumam. Līdz ar to 31.martā ZRP kopsapulce nebija lemttiesīga un nevienu no plānotajiem lēmumiem nepieņēma.

Saskaņā ar Biedrību un nodibinājumu likumu atkārtotas kopsapulces lemtspēja nav atkarīga no biedru vairākuma klātbūtnes. Normatīvais akts nosaka, ka atkārtotās kopsapulces darba kārtība paliek iepriekšējā, skaidroja Holma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!