Tieslietu ministrija aicina pieteikties personas, kuras vēlas sniegt juridisko palīdzību “Valsts nodrošinātās juridiskās palīdzības likumā” noteiktajā kārtībā, jo reģionos juridiskās palīdzības sniedzēju skaits nav pietiekams, informēja ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Inga Saleniece.
Īpaši aktuāla šī problēma ir Latgalē - Daugavpilī, Ludzā un Preiļos, kā arī citviet Latvijā - Limbažos, Ogrē, Valmierā, Rīgas rajonā, Bauskā, Dobelē, Liepājā, Ventspilī, Tukumā un Saldū.

Juridiskās palīdzības apjomu, ko sniegs juridiskās palīdzības sniedzējs, noteiks stundās un noteiktu darbību veidā. Izdevumi, kas saistīti ar sniegtās juridiskās palīdzības nodrošināšanu, tiks segti no valsts budžetā šim mērķim paredzētajiem līdzekļiem.

Jūnijā stājas spēkā Valsts nodrošinātās juridiskās palīdzības likums. Tā galvenais mērķis - veicināt personas tiesību uz taisnīgu tiesu aizsardzību, nodrošinot finansiālu atbalstu juridiskās palīdzības saņemšanai maznodrošinātajām personām.

Saskaņā ar likumu valsts apmaksāto juridisko palīdzību var saņemt maznodrošinātas vai trūcīgas personas, kā arī citi Latvijas iedzīvotāji, kuri, ievērojot to īpašo situāciju, īpašuma stāvokli un ienākumu līmeni nav spējīgi nodrošināt savu tiesību aizstāvību.

Valsts nodrošina juridisko palīdzību strīdu risināšanai ārpus tiesas un tiesā, kā arī juridiskās konsultācijas sniegšanu aizskarto vai apstrīdēto personas tiesību vai ar likumu aizsargāto interešu aizsardzībai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!