No 3.jūnija, Valsts policija sadarbībā ar apvienību "Apeirons" nedēļas nogalēs rīkos reidus, kuru laikā ātruma pārkāpējiem vai autovadītājiem, kas brauc reibumā, būs iespēja sarunāties ar avārijā cietušiem cilvēkiem ratiņkrēslā un saņemt lauzta mugurkaula rentgena attēlu.
Reidi tiek rīkoti, īstenojot Ceļu satiksmes drošības direkcijas un apvienības "Apeirons" kopīgo kampaņu "Dzer. Brauc. Pievienojies.", kas vērsta pret braukšanu dzērumā un pret pārgalvīgu braukšanu, aģentūru LETA informēja Ceļu satiksmes drošības direkcijas sabiedrisko attiecību nodaļā.

Reidu laikā autovadītājiem būs iespēja iepazīties ar cietušajiem, uzzināt par invalīdu dzīves priekšrocībām, "saņemt flaijeri" ar lauzta mugurkaula rentgena attēlu un izvēlēties savu braukšanas stilu nākotnē.

Reidu mērķis nav notvert pēc iespējas vairāk ātruma pārkāpēju vai uzstādīt promiļu rādītāju rekordu, bet gan likt autovadītājiem aizdomāties par savas un citu dzīvības un veselības.

Pirmais kopīgais reids notiks rīt, 3.jūnijā, Rīgā no plkst.16 līdz 18.

Reidi tiks rīkoti nedēļas nogalēs, jo statistika liecina, ka 54,43% ceļu satiksmes negadījumu notiek pēdējās trīs nedēļas dienās. Tāpat nedēļas nogalēs pieaug aizturēto iereibušu autovadītāju skaits.

Kampaņas mērķis ir pievērst sabiedrības uzmanību invaliditātei kā reālām avārijas sekām, jo aiz bezkaislīgas statistikas, pārgalvīgu šoferu varoņdarbu stāstiem un "action" filmu cienīgiem autoavāriju kadriem slēpjas patiesas cilvēku traģēdijas. Nelaimes gadījums un smagi rehabilitācijas gadi ir pārbaudījums ne tikai cietušajiem, bet arī viņu tuviniekiem.

Kā ziņots, kampaņas laikā televīzijā tiek demonstrēti klipi, kuros redzamie cilvēki - 20 gadus vecais Mārtiņš, 32 gadus vecais Māris, 25 gadus vecā Vita un 44 gadus vecais Dainis - pēc avārijās gūtām traumām pārvietojas ratiņkrēslos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!