Ministru kabinets nolēma Reliģisko lietu pārvaldes priekšnieka amatā iecelt šīs iestādes Reliģisko organizāciju reģistrācijas daļas vadītāju un priekšnieka pienākumu izpildītāju Jekaterinu Macuku, informēja
Par pārvaldes priekšnieka pienākumu izpildītāju Macuka tika iecelta šī gada 10. septembrī, tomēr praktiski Reliģisko lietu pārvaldes priekšnieka pienākumus Macuka pilda jau kopš šī gada 28. marta. Šajā laikā Macuka ir sevi apliecinājusi kā prasmīgu vadītāju. Macuka pārzina Reliģisko lietu pārvaldes darbu un kolektīvu, uzskata valdības rīkojuma sagatavotāji.

Reliģisko lietu pārvaldē, Macuka strādā kopš 2004. gada. Viņai ir sociālo zinātņu maģistra grāds tiesību zinātnēs, kā arī profesionālā un praktiskā darba pieredze. Tāpat Macuka guvusi darba pieredzi vadošā amatā strādājot gan par Reliģisko lietu pārvaldes Reliģisko organizāciju reģistrācijas daļas vadītāja vietnieci, gan Reliģisko organizāciju reģistrācijas daļas vadītāju.

Saskaņā ar Valsts civildienesta likumu, ierēdni, neizsludinot atklātu pretendentu konkursu un motivējot pārcelšanas pieļaujamību un lietderību, var pārcelt jebkurā citā ierēdņa amatā uz noteiktu vai nenoteiktu laiku tajā pašā vai citā iestādē. Likums paredz, ka pārceļot ierēdni amatā tiek izvērtēts arī ierēdņa viedoklis. Macuka pārcelšanai Reliģisko lietu pārvaldes priekšnieka amatā ir piekritusi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!