Foto: LETA
Sprādzienbīstamie priekšmeti, kas otrdien remontdarbu laikā atrasti Dzintaru koncertzālē Jūrmalā, ir likvidēti, portālu „Delfi” informē Jūrmalas pilsētas dome.

Iepriekš vēstīts, ka otrdien Dzintaru koncertzāles remontdarbu laikā tika atrasta kaste, kurā bijušas 15 kara laika granātas, portālu “Delfi” informēja zemessardzes preses pārstāve Zanda Tamuļone.

Tamuļone papildināja, ka kopumā atrasti 15 sprādzienbīstami priekšmeti - kara laika granātas. Granātas atrastas dziļi zem grīdas dēļiem.

Zemessargi atklāja, ka tikai sešas granātas bija veselas, bet pārējās jau bija gandrīz sadalījušās.

Šobrīd karavīru grupa ir devusies ceļā uz tuvāko drošo neitralizēšanas vietu, kur sprādzienbīstamie priekšmeti tiks neitralizēti.

Kā portālu "Delfi" informēja Jūrmalas domes pārstāvji, otrdien ap pulksten 13.30 demontējot Dzintaru koncertzāles patlaban remontam slēgtās Mazās zāles grīdas dēļus Jūrmalā, Turaidas ielā 1, atrasta kaste ar granātām.

Uz notikuma vietu tika izsaukta policija, kas ap pulksten 14 evakuēja visus objektā esošos cilvēkus un norobežoja ēkām tuvo teritoriju. Jūrmalas pilsētas domes priekšsēdētājs Gatis Truksnis, kurš ieradies notikuma vietā, devis rīkojumu pašvaldības policijai nepieciešamības gadījumā sniegt maksimālu atbalstu drošības pasākumu realizēšanai.

Zemessardzes Nesprāgušās munīcijas neitralizēšanas rotas karavīru grupa saņēmusi izsaukumu uz Jūrmalu.

Būvniecības kompānija "RE&RE" 2012. gada 10. oktobrī noslēdza līgumu ar Jūrmalas pilsētas domi par Dzintaru koncertzāles Mazās zāles restaurāciju un rekonstrukciju. Kopējās restaurācijas un rekonstrukcijas projekta izmaksas ir 8,47 miljoni latu. Rekonstrukciju un restaurāciju plānots pabeigti divu gadu laikā.

Rudenī, kad aktīvi tiek veikti dažādi zemes apstrādes un remontdarbi, bieži tiek atrasti aizdomīgi priekšmeti, tāpēc Nacionālie bruņotie spēki (NBS) lūdz iedzīvotājus būt uzmanīgiem un, atrodot šādus priekšmetus, tos neaiztikt.

Par tiem jāziņo tuvākajā policijas nodaļā vai pa telefonu 112. Pēc informācijas saņemšanas uz notikuma vietu dosies speciālisti, kas atrastos priekšmetus neitralizēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!