Rīgas domes Vides komiteja otrdien atbalstīja ieceri uzstādīt pieminekli represētajiem Torņakalnā, nevis Esplanādē un kopā ar Attīstības komiteju otrdien lems par izsoles pieminekļa uzstādīšanai rīkošanas termiņiem.
Vides komitejas priekšsēdētājs Valdis Kalnozols informēja, ka komiteja atbalstījusi ieceri novietot pieminekli Torņakalnā, ko jau akceptēja domes Kultūras, mākslas un reliģijas lietu komiteja. Savukārt par izsoles rīkošanu Kalnozols otrdien plāno apspriesties ar Attīstības komitejas vadītāju Aivaru Kreitusu un noteikt konkursa rīkošanas un darbu izpildīšanas termiņus.

Vides departamenta direktors informēja komiteju par nepieciešamību rīkot konkursu par tiesībām uzstādīt pieminekli, jo līdz paredzētajai pieminekļa atklāšanas dienai - 14.jūnijam - vairs nav palicis daudz laika. Rīgas mērs solīja jautājumu par represēto pieminekļa atrašanās vietu atrisināt šonedēļ, un, visticamāk, tā būs Torņakalna dzelzceļa stacija.

Jau aprīlī beidzies konkurss par tiesībām pieminekli uzstādīt Esplanādē, bet uzvarētāju noteikšana atlikta, jo mainījies viedoklis par pieminekļa atrašanās vietu. Februāra sākumā Rīgas domes Pieminekļu padome vienojās turpināt visus darbus pieminekļa izveidei, lai gan sabiedrības attieksme pret to ir neviennozīmīga.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!