Partijas "Jaunais laiks" (JL) līdera Einara Repšes rīcībā ir nonākusi informācija, ka ir parādījušies "viltvārži", kuri, uzdodoties par JL pārstāvjiem, mēģina izkrāpt no uzņēmējiem naudu it kā partijas vajadzībām.
Repše, brīdinot par šādu "zema līmeņa krāpnieku rīcību", uzsvēra, ka partija ziedojumus pieņem tikai ar JL publisko kontu starpniecību, un aicināja cilvēkus pārliecināties par naudas prasītāju nodomiem, piezvanot viņam personīgi vai uz partijas biroju.

JL līderis arī atzina, ka viņam pat ir zināms konkrēts tā cilvēka vārds, kurš, izmantojot priekšvēlēšanu situāciju, "staigā un izspiež naudu no uzņēmējiem".

"Tas ir sīks avantūrists, kura vārds ir Edmunds, savukārt uzvārds sākas ar burtu "V". Mūsu partijas atbalstītāji mani informēja, ka viņš ir uzrunājis atsevišķas firmas, solot nezin kādus labumus pēc vēlēšanām, un šādā veidā izkrāpis no viņiem naudu," stāstīja Repše.

Viņš arī uzsvēra, ka jau fakts, ka kaut kas par finansiālo atbalstu tiek solīts, liecina par krāpšanu. "Mēs netirgojam ar ietekmi, politiskā korupcija JL ir sveša lieta, ar ko cenšamies cīnīties," sacīja Repše.

Sīkāku informāciju par avantūristu Repše neatklāja, norādot, ka arī pats par viņu neko iepriekš nav dzirdējis un viņa rīcībā arī nav informācijas, vai šis cilvēks ir saistīts ar kādu no konkurējošām partijām.

"Izmantojot situāciju, parādījušies dažādi Ostapi Benderi," tēlaini krāpnieka rīcību raksturoja Repše. Viņš neplāno vērsties policijā, jo, pēc viņa vārdiem, tas būtu jādara apkrāptajiem. JL bija pirmā partija, kura informāciju par partijas ziedotājiem publiskoja internetā. JL dibināta šā gada 2.februārī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!