Foto: LETA

Jaundibinātajai biedrībai "Latvijas attīstībai" nav ambīciju startēt šajās pašvaldību vēlēšanās, šorīt intervijā "Latvijas Televīzijas" raidījumā teica ekspremjers un viens no biedrības "Latvijas attīstībai" dibinātājiem Einars Repše, kurš patlaban ir arī "Vienotības" biedrs.

Viņš atzīmēja, biedrībai nav ambīciju konkurēt ar "Saskaņas centru" pašvaldību vēlēšanās. Repše pauda cerību, ka biedrība "uzlabos klimatu", nestartējot vēlēšanās.

Tomēr jautāts, vai Repše gribētu premjera amatu, viņš atzina, ka noteikti būtu gatavs uzņemties darbu, ja tāda situācija būtu un viņam to piedāvātu.

"Vai tas būs pareizākais amats, kurā strādāt, to, es domāju, rādīs nākotne, tas šobrīd nav aktuāls jautājums," teica Repše, atzīmējot, ka patlaban biedrība nedomā par amatiem.

"Pirmām kārtām domājam par idejām un par to, lai Latvija varētu īstenot savu augsto attīstības potenciālu," teica Repše.

Bijušais premjers norādīja, ka patlaban galvenās problēmas ir "ekonomikas plānums", iedzīvotāju aizbraukšanu, kas liek "zvanīt dažus trauksmes zvanus" un domāt par attīstības perspektīvām.

Repše sacīja, ka nācis ar uzstādījumu, ka ir jāaizmirst visi etniskie, politiskie konflikti un jāapvieno spēki un idejas, lai nodrošinātu valsts attīstību.

Ekspremjers arī piebilda, ka augstu vērtē to, ko dara pašreizējais premjers Valdis Dombrovskis (V).

Komentējot sava biedra statusu "Vienotībā", Repše atzina: ja mans statuss sāks traucēt, atrisināsim. Viņš nevēloties nostāties ne pret "Vienotību", ne pret citu politisku spēku.

Taujāts, vai Repše atkal varētu prasīt tautai saziedot miljonu, lai viņš nāktu politikā, Repše atzina, ka vienreiz vienu un to pašu kļūdu vai reklāmas triku nevar īstenot.

Savukārt komentējot savas lielās parādsaistības, Repše smaidot atbildēja: "No manis mācīties biznesu nevajag."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!