Latvijas Bankas (LB) prezidents Einars Repše neizslēdz iespēju iesaistīties politikā. Trešdien preses konferencē Repše pauda, ka šobrīd vēl ir pāragri runāt par kaut ko konkrētu, taču šāda iespēja pastāv.
"Esmu centies veidot un vadīt LB pēc savas labākās pārliecības un jāsaka, ka LB šobrīd ir saskanīgi strādājošs kolektīvs, kura darbības rezultāts laikam ir pietiekami redzams visiem.. Redzot lietas, kas notiek apkārt, protams, atsevišķos brīžos rodas ļoti liela vēlēšanās patiešām arī pašam kaut ko praktiski darīt valsts labā, bet jāsaka, ka tas ir pietiekami nopietns un sarežģīts jautājums," pauda Repše.

Viņš norādīja, ka pirmkārt, iesaistoties politikā un valdības darbā, tā būtu pilnīga profesijas nomaiņa ar visām no tā izrietošajām sekām.

"Otrkārt, iesaistoties šobrīd politikā, nav īsti skaidrs, vai un kādu sabiedrības atbalstu izdotos nodrošināt nākamajās Saeimas vēlēšanās. Ja šis atbalsts būtu tikai daļējs, tad diemžēl pastāvētu atkal nepieciešamība veidot koalīcijas ar politiskajiem spēkiem, kuri šobrīd neizrāda pārmērīgu ieinteresētību tālāku reformu īstenošanā," klāstīja centrālās bankas prezidents.

Repše atzina, ka līdz ar to šobrīd vēl ir pāragri runāt par kaut ko konkrētu - "taču mans princips ir, ja tu kritizē citus, tad esi gatavs iet un darīt pats. Un izejot no šī principa, es neizslēdzu arī tādas attīstības iespējas".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!