Ministru prezidents Einars Repše (JL) sola nodrošināt turpmāko valdības darbu tā, lai valstī būtu stabilitāte un attīstība.
Pēc iknedēļas tikšanās ar Valsts prezidenti Vairu Vīķi-Freibergu, Repše žurnālistiem sacīja, ka viņa vadītais Ministru kabinets turpinās darboties kā mazākumvaldība, kuru veido trīs partijas - "Jaunais laiks", Zaļo un zemnieku savienība un apvienība "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK.

Sabiedrībai nozīmīgos Saeimas balsojumos, kāds, piemēram, ir Izglītības likuma grozījumi, premjers cer arī uz opozīcijas partiju atbalstu. Ja šīs partijas tādos nozīmīgos balsojumos balsos "pret", tas būs balsojums arī pret Ministru kabinetu, noradīja Repše.

Valsts prezidente žurnālistiem atzina, ka šīsnedēļas tikšanās laikā ar valdības vadītāju pārrunāta situācija valdībā un valstī. Repše prezidentei stāstījis par situāciju un informējis par turpmākās rīcības plāniem.

Vīķe-Freiberga žurnālistiem nevēlējās atklāt premjera ieceres. Viņa norādīja, ka valdības darba nodrošināšana ir Ministru prezidenta kompetencē.

Prezidente atzina, ka viņai ir skaidri procesi, kas patlaban notiek valstī, bet prognozēt turpmākos notikumus viņa nevar. Valsts vadītāja uzskata, ka viņa Repši kā valdības vadītāju nekritizē vairāk kā citus valdības vadītājus. Vīķe-Freiberga jebkurus jautājumus izvērtē pēc būtības, uzklausot dažādus viedokļus.

Viņa atzina, ka "nekādas cemmes uz Repši nav". Prezidente ir gatava sadarboties ar jebkuru valdības vadītāju.

Atbildot uz žurnālistu jautājumu, vai nav saņemts ārvalstu amatpersonu viedoklis par situāciju valdībā, Vīķe-Freiberga sacīja, ka Latvijas sabiedrotie ir demokrātiskas valstis, kas arī rīkojas demokrātiski un šādus nekorektus ieteikumus nav sniegušas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!