Latvijas Bankas prezidenta Einara Repšes reitings sabiedrībā augustā ir 47,1 punkts, kas salīdzinājumā ar jūliju - 37 punkti - ir paaugstinājies, liecina tirgus un sabiedriskās domas pētījumu centra "SKDS" veiktā aptauja. Ļoti augstu reitingu joprojām saglabā Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga ar 66,6 punktiem, kas ir par 7,6 punktiem vairāk nekā jūlijā.
“SKDS" norāda, ka, vērtējot reitinga izmaiņas, jāņem vērā Repšes paziņojums par jaunas politiskas partijas izveidi un masu mediju reakcija uz šo paziņojumu, kas notika aptaujas laikā, kad lielākā daļa interviju jau bija veiktas.

Trešā populārākā politiķa godu augustā zaudējis Rīgas mērs Gundars Bojārs, kura reitings no 14,3 punktiem jūlijā ir "nošļūcis" uz 3,7 punktiem augustā. Arī Gundara Bojāra tēva, Latvijas Sociāldemokrātiskās strādnieku partijas (LSDSP) priekšsēdētāja Jura Bojāra 13,3 punktu pozitīvais reitings jūlijā ir noslīdējis līdz mīnus 7,9 punktiem augustā.

Augstas vietas reitingu sarakstā augustā ir saglabājuši Saeimas priekšsēdētājs Jānis Straume un Saeimas Jaunās frakcijas priekšsēdētāja Ingrīda Ūdre - attiecīgi 15 un 14 punkti. Pozitīvi reitingi ir arī apvienības "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK, LSDSP, savienības "Latvijas ceļš" un Tautas partijas Saeimas frakciju vadītājiem Ventam Balodim, Egilam Baldzēnam, Kristiānai Lībanei un Vinetai Muižniecei.

Savukārt nepopulārākie ir Latvijas Sociālistiskās partijas priekšsēdētājs Alfreds Rubiks, politisko organizāciju apvienības "Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā" pārstāve Tatjana Ždanoka un Tautas partijas priekšsēdētājs Andris Šķēle.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!