Uzņēmējs Valērijs Belokoņs, kurš pirms 8.Saeimas vēlēšanām 10 000 latu ziedoja partijas "Jaunais laiks" (JL) līdera Einara Repšes kontā un kura vadītā Baltijas Starptautiskā banka 5000 latu atvēlēja JL veidošanai, nolēmis pats sākt aktīvāku politisko darbību.
Pēdējā laikā tieši Konservatīvā partija sevi visskaļāk medijos pieteikusi startam Eiroparlamenta vēlēšanās. Ar pirmo numuru Konservatīvās partijas rindās ir bijušais Tautas saskaņas partijas biedrs un kreiso spēku apvienības "Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā" (PCTVL) 7.Saeimas deputāts Modris Lujāns, kurš nu kļuvis par Konservatīvās partijas valdes locekli, savukārt ar otro - Belokoņs.

Konservatīvās partijas Eiroparlamenta deputātu kandidātu rindās ir arī kādreizējais Satversmes aizsardzības biroja darbinieks Arnolds Babris, bijušais Militārās pretizlūkošanas dienesta priekšnieka pienākumu izpildītājs Vitauts Ivonausks, kā arī bijušais gaisa spēku komandieris Vitālijs Viesiņš.

Belokoņs aģentūrai BNS pastāstīja, ka nolēmis aktīvāk iesaistīties politikā. "Es esmu noskaņots vēl aktīvāk aizstāvēt savu pilsonisko pozīciju. Es vairs neaprobežošos tikai ar pilsoniskā pienākuma izpildīšanu vēlēšanu laikā, bet esmu nolēmis arī citādi aktīvi paust savu nostāju," sacīja Belokoņs.

Skaidrojot, kāpēc Belokoņs vairs neturpina atbalstīt JL, bet nolēmis pats iesaistīties politikā, viņš atbildēja - "tolaik es kā konservatīvais nevarēju ietekmēt situāciju, tāpēc atbalstīju tos, kas bija tuvu varai.. Konservatīvie uzskati ir tuvāki manai būtībai, pēc dabas neesmu revolucionārs, bet reālists gan".

Lai gan Belokoņs atzina, ka nolēmis aktīvāk iesaistīties politiskajā dzīvē, un pat pieļauj iespēju kandidēt Saeimas vai pašvaldību vēlēšanās, viņš sacīja, ka pagaidām nav nolēmis pamest uzņēmējdarbību.

Belokoņa Centrālajā vēlēšanu komisijā sniegtās ziņas liecina, ka viņš ir a/s "Baltic Intenational Bank" valdes priekšsēdētājs, SIA "Valērija Belokoņa izdevniecība" dibinātājs, a/s "Belokon Holdings" valdes priekšsēdētājs, SIA "Rīgas oriģinālais" valdes priekšsēdētājs, kā arī Konservatīvās partijas priekšsēdētāja vietnieks.

Viņš ir beidzis Rīgas 16.arodskolu, kur apguvis drēbnieka profesiju.

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) mājas lapā pieejamā informācija liecina, ka Konservatīvā partija pagājušajā gadā saņēmusi 5203,18 latus, lielāko daļu - 5000 latu - partijai ziedojusi a/s "Baltic Intenational Bank", vēl 177 latus partijai atvēlējis Belokoņs.

Savukārt 2001.gada 16.oktobrī 10 000 latu Belokoņs ziedoja Repšes kontā, bet "Baltijas Starptautiskā banka" 5000 latu 2002.gada 30.maijā ziedoja partijai JL.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!