Foto: LETA

Kolīdz restorāns Aqua Luna 7. jūlijā saņēma informāciju no Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC), uzreiz tika informēti visi darbinieki, lūdzot viņus pievērst pastiprinātu uzmanību savai veselībai, par spīti tam, ka kontakta datums tiek norādīts 27. jūnijs un nevienam no darbiniekiem nekādi saslimšanas simptomi nav novēroti, paziņojumā presei norāda uzņēmums.

Lai novērstu jebkādas bažas, jau trešdien, 8. jūlijā, ir paredzēta restorāna darbinieku testēšana. Līdz testēšanas rezultātu saņemšanai restorāns būs slēgts.

Uzņēmumā uzsver, ka restorāns tiek regulāri pilnībā dezinficēts un iepriekšējā naktī tajā veikta papildu dezinfekcija.

Dezinfekciju veic profesionāls uzkopšanas uzņēmums "BCS", kas specializējies šādu darbu veikšanā.

Tāpat "Aqua Luna" seko līdzi visiem Veselības ministrijas un SPKC ieteikumiem, kā arī veic viesus nepieciešamos epidemioloģiskos pasākumus, rūpējoties gan par klientu, gan darbinieku veselību un drošību.

Tostarp "Aqua Luna" aktīvi sadarbojas ar SPKC un informē par veiktajiem pasākumiem.

Savukārt restorāna "Riviera" menedžeris Ivars Kalniņš aģentūrai LETA otrdien teica, ka restorāna vadība no SPKC par notikušo uzzinājusi pavisam nesen un vēl lems par turpmākajiem rīcības soļiem ar Covid-19 slimo apmeklētāju kontekstā.

Viņš teica, ka darbinieki, kuri attiecīgajā dienā apkalpoja visus, ir apziņoti un instruēti pastiprināti sekot līdzi savam veselības stāvoklim, pievēršot uzmanību tam, vai neparādās kādi saslimšanas simptomi. Pagaidām attiecīgie darbinieki nav nosūtīti pašizolācijā, jo nekādu saslimšanas simptomu viņiem līdz šim neesot bijis. Restorāna vadība apsvērs, vai nosūtīt visus darbiniekus uz valsts apmaksāto Covid-19 testu.

Tikmēr "Riveria" turpina darbu, kā arī ievēro visus prevencijas pret Covid-19 pasākumus tāpat kā līdz šim, tostarp virsmu dezinfekciju, sociālo distancēšanos, visur restorānā izvietoti dezinfekcijas līdzekļi utt., otrdien stāstīja Kalniņš.

Jau vēstīts, ka četri no pirmdien konstatētajiem septiņiem Covid-19 saslimšanas gadījumiem ir saistīti ar uzliesmojumu draugu kompānijā individuālos pasākumos, otrdien informēja SPKC.

SPKC aicina visus, kas 27. jūnija vakarpusē apmeklēja restorānu "Aqua Luna" Andrejostas ielā 5 un 28. jūnija vakarpusē "Riviera" Dzirnavu ielā 31, sekot līdzi savai pašsajūtai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!