Foto: LETA

Rēzeknes pilsētas dome sēdē lēmusi atmaksāt nelikumīgi iekasētos līdzekļus par audzēkņu ēdināšanu, vēstīja Latvijas Radio.

Sēdē deputāti vienbalsīgi lēma atcelt 2016. gada nogalē pieņemto lēmumu par ēdināšanas maksas noteikšanu vecākiem, kuru bērni apmeklē Rēzeknes speciālās pirmsskolas izglītības iestādes.

Lai gan domes priekšsēdētājs Aleksandrs Bartaševičs (S) joprojām uzskata, ka maksas piemērošana bija pamatota, viņš pildīja Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas un Satversmes tiesas lēmumu.

"Noteikta patvaļa no valsts puses, jo, kad Ministru kabinets apstiprināja noteikumus, tad nebija skaidrs, mums jāmaksā vai nav jāmaksā. Un tajos pašos noteikumos bija pateikts, ka tie izdevumi, kas bija paredzēti valsts budžetā, ar to lēmumu pāriet vienkārši uz pašvaldības budžetu bez jebkāda seguma, tur vēl viens likums bija pārkāpts. Šeit nevar pateikt, ka mums nebija taisnība," radio norādīja Bartaševičs.

Pilsētas domei jāatmaksā vecākiem kopumā 43 010 eiro, Latvijas Radio teica pilsētas domes Izglītības pārvaldes vadītājs Arnolds Drelings.

Vēstīts, ka Kaspars Gerhards (NA) uzdevis "Saskaņas" vadītajai Rēzeknes pilsētas domei atmaksāt iedzīvotājiem "nelikumīgi iekasētos līdzekļus par audzēkņu ēdināšanu pašvaldības speciālajās pirmsskolas izglītības iestādēs". Lēmums pieņemts, pamatojoties uz Satversmes tiesas spriedumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!