Foto: LETA

Aizvadītajās brīvdienās Rēzeknē Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) darbinieki izsaukti uz kādu dzīvojamo namu, kura piektajā stāvā uz palodzes stāvējis aptuveni trīs gadus vecs bērns, pastāstīja VUGD Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Inga Vetere.

Ugunsdzēsējus uz notikuma vietu izsaukuši iedzīvotāji. Glābēji jau paguvuši ierasties, kad māte pati pamanīja notikušo un bērnu no palodzes nocēla. Kā norādīja Vetere, karstajā laikā pārsvarā logi ir atvērti, taču vecākiem, lai bērni nevarētu piekļūt pie atvērtā loga, jābūt uzmanīgiem.

Brīvdienās glābēji steigušies arī uz Kaņieru ielu, Rīgā, kur mašīnā atradies aptuveni gadu vecs bērns. Glābējus jau sagaidīja bērna vecāki, kuri bija satraukušies par mazuli. Kā VUGD informējuši vecāki, atslēgu serviss solījies ierasties tikai pēc pusstundas.

Glābēji izsita logu un drīz vien mazulis nokļuva pie satrauktajiem vecākiem. VUGD norāda, ka nav jābaidās zvanīt glābējiem situācijās, kad automašīnas durvis ir nofiksējušās un tās nav iespējams atvērt, bet pastāv vismazākie draudi bērna veselībai un dzīvībai.

Savukārt Liepājas pludmalē bija pazudis mazgadīgs bērns. Meklēšanā iesaistījās gan pludmales glābēji, gan policija, gan VUGD darbinieki. Drīz vien noskaidrojās, ka bērns ir tikai tālāk aizmaldījies. VUGD norāda, ka ūdenstilpņu tuvumā nedrīkst atstāt bērnus bez uzraudzības.

Brīvdienās glābēju palīdzība bija nepieciešama arī kādam četrus gadus vecam riteņbraucējam, kuram kāja bija iesprūdusi velosipēda spieķos. Kāja tika atbrīvota, mazais sportists palika vecāku aprūpē.

Savukārt Rīgā, Lemešu ielā, kāds deviņus gadus vecs zēns bija uzdūris roku uz metāla stieples. Šajā gadījumā glābēji pārknieba metāla stiepli un bērna roku atbrīvoja, taču tālāk jau viņu Neatliekamās medicīniskās palīdzības mediķi nogādāja slimnīcā.

VUGD aicina pieaugušos rūpīgāk uzmanīt mazus bērnus un neatstāt savas atvases bez uzraudzības ne mājās, ne atpūšoties brīvā dabā. Gandrīz ik dienas VUGD saņem izsaukumus, kas saistīti ar maziem bērniem, kad nepieciešama palīdzība. Gadījumi ir dažādi un kaut gan pārsvarā tie ir beigušies laimīgi, taču situācijas ir bīstamas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!