Piektdien, 17. septembrī, Rēzeknes novadā no purva izvesti seši apmaldījušies cilvēki, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) preses pārstāve Agrita Vītola.

Pulksten 16.27 VUGD saņēma izsaukumu uz Rēzeknes novada Dekšāres pagastu, kur purvā bija apmaldījušies seši cilvēki. Glābjamie paziņoja kvartālstigas numuru, kas palīdzēja noskaidrot viņu atrašanās vietu.

Dažu stundu laikā glābēji izveda cilvēkus no purva un pulksten 19.08 darbu notikuma vietā pabeidza.

Kā ziņots, pēdējās nedēļās VUGD vairākkārt devies palīgā izvest no meža apmaldījušos cilvēkus, kuri pārsvarā bijuši sēņotāji vai ogotāji.

VUGD atgādina, ka, plānojot doties uz mežu vai purvu, jau laikus ir jāparūpējas par drošību un ceļā jāņem līdzi uzlādēts mobilais tālrunis. Vēlams neiet uz mežu vai purvu vienatnē.

Detalizētāki ieteikumi par to, kā rīkoties, lai neapmaldītos mežā, pieejami VUGD interneta mājaslapas sadaļā "Drošības padomi".

Savukārt Rīgā aizvadītajā naktī VUGD glābuši divus Daugavā nonākušus cilvēkus.

Kā informēja Vītola, pulksten 3.02 dienests saņēma izsaukumu uz Andrejostas ielu Rīgā, kur Daugavā atradās divi cilvēki. Vītola nekonkretizēja apstākļus, kādos abi cilvēki bija nonākuši upē.

Viens cilvēks tika nogādāts krastā jau pirms VUGD ierašanās, bet otru izglāba ugunsdzēsēji glābēji. No ūdens izceltais tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestam.

Pulksten 3.41 VUGD darbu notikuma vietā pabeidza.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!