Foto: DELFI Aculiecinieks
Slēpot, slidot, spēlēt hokeju un citas aktivitātes – to visu dzestrajās ziemas dienās var darīt Rēzeknes novada pagastos. Pie tam Gaigalavas pagastā izveidota, iespējams, lielākā slidotava visā Latvijā – ledus uz Lubānas ezera attīrīts hektāra platībā, ziņo Rēzeknes novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciālste Madara Ļaksa.

Gaigalavas pagastā visi aktīvā dzīvesveida baudītāji un cienītāji laipni aicināti slidot dīķī pie ūdenstūrisma attīstības "Bāka". Tepat var arī nodoties slēpšnai - kā pa pa dīķiem, tā arī pa to dambjiem. Sportošana šeit iespējama ar personīgo inventāru. Tiesa, "Bākā" pieejamais ziemas sporta inventārs Gaigalavas pagasta iedzīvotājiem ir bez maksas.

Slidot iespējams arī Bērzgales pagastā – minihiokeja laukumā Bērzgales centrā pie pamatskolas. Slidotava atvērta visu diennakti un ir bez maksas.

Kaunatas pagastā ir ierīkots hokeja laukums - slidotava pie Kaunatas vidusskolas, sporta stadionā. Brīvdabas slidotava ir apgaismota, apžogota, laipni aicināts jebkura vecuma slidotgribētājs visas dienas garumā.

Lūznavas pagasta hokeja laukums - slidotava interesentiem pieejama pagasta centrā. Te ir uzstādīti arī hokeja vārti un dienas tumšajā daļā laukums ir apgaismots. Atvērts visu diennakti.

Maltas pagastā ir pieejama slēpošanas trase pie Maltas sporta zāles. Slēpotgribētājiem tepat pieejams arī slēpošanas inventārs – pavisam 40 slēpju, nūju un slēpošanas apavu komplekti. Inventārs pieejams ikdienas no plkst. 9.00 līdz 20.00. 

Savukārt Maltas ciemā ir atvērta slidotava, Brīvības un Jaunatnes ielu krustojumā. Tā izveidota daudzdīvokļu māju ieskautā laukumā, kuram ir uzstādīts arī apgaismojums. Slidas var saņemt Maltas Bērnu un jauniešu centrā Parka ielā 20 darbdienās no plkst. 13.00 līdz 18.00.

Mākoņkalna pagasta slidotava ir aprīkota ar vārtiem un nelieliem bortiem Lipušku ciemata centrā, iepretim pagasta pārvaldei. Laukums vakaors tiek apgaismots. Tas interesentiem pieejams ikdienas no plkst. 9.00 līdz 22.00 bez maksas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!