Foto: F64

Piektdien, 22. augustā, Rēzeknes domē balsos par naudas piešķiršanu atkārtotai, padomju armiju slavinošas grāmatas "Viņu paveiktais nav aizmirstams" izdošanai, vēsta Latvijas Televīzijas raidījums "Panorāma".

Grāmata rakstīta krievu valodā un ir slavinājums Tēvijas kara karavīriem. Grāmatas vāku, kas pirmizdevumu piedzīvoja 2010. gadā, rotā Georga lentīte. Ar lūgumu finansēt tās atkārtotu izdevumu – 500 eksemplāru metienā - Rēzeknes pilsētas domē vērsusies Latgales Kultūras centra izdevniecība.
Rēzeknes domes sagatavotajā lēmumprojektā paredzēts, ka no 5440 izdevniecības prasītajiem eiro, dome grāmatu grasās līdzfinansēt ar 3800 eiro. Pilsētas mērs Aleksandrs Bartaševičs norāda, ka grāmatas izdošana ir atbalstāma, jo atgādina par vēsturi pilsētā, kur daudzi cietuši no fašistiskā režīma.

Par plānoto balsošanu domes sēdē piektdien sašutusi Saeimas deputāte Līvija Plavinska, kurai nav saprotams, kāpēc par nodokļu maksātāju naudu būtu pilsētas un skolu bibliotēkas jāapgādā ar padomju karaspēku slavinošu grāmatu.

Ja projektu atbalstīs, Rēzeknes dome savu metiena daļu izdalīs pašvaldības un skolu bibliotēkās un izmantos kā pilsētas reprezentācijas materiālu

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!