Foto: F64
Ēkām Rēzeknē, kurās ir vislielākie parādi, siltumapgādes uzņēmums ir gatavs atslēgt karsto ūdeni, piemēram, Rīgā šāds solis esot jau sperts, piektdien vēsta laikraksts "Neatkarīgā".

Pirms pāris nedēļām AS Rīgas siltums (RS) par parādiem pārtrauca siltumenerģijas piegādi 11 daudzdzīvokļu ēkām un uzņēmuma pārstāve Jana Roze laikrakstam teikusi – kamēr parādi nebūs nomaksāti, šīm ēkām karstā ūdens nebūs, var izpalikt arī apkure.

Pagaidām nemaksātāji Rēzeknē vēl nepaliks bez karstā ūdens, bet arī tur 16 namu iedzīvotāji ir saņēmuši brīdinājumus, ka viņu ēkas apkurei pieslēgs pēdējās, vēsta laikraksts. Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētāja palīdze Anna Zelenkova laikrakstam atklājusi, ka ūdens atslēgšana notiks tuvākajā laikā, bet uzņēmuma izpilddirektors Rihards Melnis "Neatkarīgajai" sacījis - pagaidām vēl nogaida.

Pēc brīdinājuma cilvēki sākuši maksāt, un parāds Rēzeknē sarucis par aptuveni 100 000 latu, vēsta laikraksts. Kopējais parāds 1. augustā bija 1,3 miljoni latu, no kura juridiskās personas uzņēmumam nebija samaksājušas apmēram 123 000 latu. "Saprotam, ka tas ir radikāls pasākums, ko mēs negribētu piemērot pret klientiem, bet nav izejas. Arī mums ir finansiālas saistības," sacījis Melnis. Rēzeknē parādniekiem mieru neliekot trīs parādu piedziņas kompānijas un tiesā ierosināts desmitiem lietu, raksts "Neatkarīgā".

Parādu nasta ir arī Ķegumā, kur SIA "Ķeguma stars" par piegādāto siltumenerģiju nav saņēmusi 170 000 latu. Ķegumā represijas pret nemaksātājiem uzsākt ir grūti, jo siltais ūdens netiek gatavots centralizēti, vēsta laikraksts. Uzņēmumā uzskatot, ka likumos būtu nepieciešamas kardinālākas izmaiņas, jo tagad maksātāji, kas ir vairākums, cieš mazākuma – parādnieku – dēļ.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!