Foto: F64
Kopš apkures sezonas beigām rēzekniešu parāds par patērēto siltumenerģiju samazinājies par gandrīz 400 000 latu, aģentūru LETA informēja Rēzeknes pilsētas pašvaldībā.

Neskatoties uz visai ievērojamo parāda samazināšanos, tas joprojām saglabājas gana liels - uz 1.jūliju parāda apmērs bija 1 705 406 lati. Tā kā jaunā 2013./2014.gada apkures sezona nav aiz kalniem, SIA "Rēzeknes enerģija" vēršas pie siltumenerģijas lietotājiem un aicina siltumenerģijas lietotājus, kuri to vēl nav izdarījuši, līdz jaunās apkures sezonas sākumam nomaksāt parādu, jo no tā, cik savlaicīgi tiks veikta ziemā iekrāto parādu apmaksa, būs atkarīga siltumenerģijas ražošanas procesa stabilitāte un kvalitāte.

"Rēzeknes enerģija" atgādina, ka Rēzeknē siltumenerģijas tarifs ir viens no zemākajiem starp Latvijas lielajām pilsētām. Jūnija beigās Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija apstiprinājusi SIA "Rēzeknes enerģija" iesniegtos siltumenerģijas tarifus - to samazinājums atkarībā no dabasgāzes cenas ir līdz pat 19,1%. Jaunie SIA "Rēzeknes enerģija" siltumenerģijas tarifi stājas spēkā no 1.augusta.

Apstiprinātie siltumenerģijas apgādes gala tarifi ietver siltumenerģijas ražošanas, pārvades un sadales, kā arī tirdzniecības tarifus. "Rēzeknes siltumenerģija" iepērk pašvaldības uzņēmuma AS "Rēzeknes siltumtīkli" saražoto siltumenerģiju. Tādējādi siltumenerģijas ražošanas tarifu veido no "Rēzeknes siltumtīklu" koģenerācijas stacijas un katlumājām iepirktās siltumenerģijas vidējās svērtās izmaksas.

Piemēram, pie pašreizējās dabasgāzes tirdzniecības cenas - 205 latiem par tūkstoš nanokubikmetriem "Rēzeknes enerģijai" apstiprinātais siltumenerģijas gala tarifs ar akcīzes nodokļa komponenti ir 43,77 lati par megavatstundu, tajā ietilpstošais siltumenerģijas ražošanas tarifs ir 30,57 lati par megavatstundu, pārvades un sadales tarifs - 12,26 lati par megavatstundu, bet tirdzniecības tarifs - 94 santīmi par megavatstundu. Gala tarifa samazinājums pie šīs gāzes cenas veido 16,5%.

Vēl februārī siltumenerģijas tarifs Rēzeknē bija 53,19 Ls/MWh.

Samazināt siltumenerģijas tarifu Rēzeknē lielā mērā ļāvusi katlumāju pielāgošana darbībai koģenerācijas režīmā.

Rēzeknes pilsētas dome atgādina, ka pilsētas trūcīgajiem iedzīvotājiem ir tiesības saņemt pabalstus komunālo pakalpojumu apmaksai.

Pašvaldības uzņēmums "Rēzeknes enerģija" piegādā siltumenerģiju kopumā 10 663 patērētājiem, no kuriem 301 ir juridiskā persona, bet 10 362 - fiziskas personas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!