Gandrīz puse jeb 45,6% rīdzinieku nezina, kādu sociālo palīdzību un sociālos pakalpojumus var saņemt savas priekšpilsētas sociālajā dienestā, liecina pēc Rīgas domes pasūtījuma tirgus un sabiedriskās domas pētījumu centra SKDS decembrī veiktā aptauja.
42,7% aptaujāto norādījuši, ka aptuveni zina, kādus pakalpojumus un palīdzību var saņemt, 5,4% bijis grūti atbildēt uz jautājumu, bet 6,2% no aptaujātajiem labi zina, kādus pakalpojumus var saņemt priekšpilsētu sociālajos dienestos.

Aptaujā vērojams, ka sociālo pakalpojumu sniegšanu labi pārzina salīdzinoši daudz respondenti ar zemiem ienākumiem. Taču arī šajā grupā tikai 10% atzīmēja šo atbildi.

Savukārt vīrieši, aptaujātie vecumā no 18 līdz 34 gadiem, rīdzinieki ar pamata vai vidējo izglītību, nepilsoņi, kā arī Centra rajonā un Ziemeļu rajonā aptaujātie biežāk nekā caurmērā norādīja, ka nezina, kādus sociālos pakalpojumus var saņemt savas priekšpilsētas sociālajā dienestā.

Visbiežāk - 45% - respondenti atzīmēja, ka informāciju par šiem jautājumiem viņi iegūst no televīzijas. Starp biežāk minētajiem informācijas avotiem ir arī preses izdevumi - 40%, neformālie kanāli, kas ir ģimene, draugi un paziņas, - 35%, bet 32% respondenti minēja radio.

57% aptaujāto uzskata, ka Rīgas domei vajadzētu informēt iedzīvotājus par sociālajiem jautājumiem ar televīzijas palīdzību. 47% rīdzinieku norāda, ka informācija būtu jāsniedz ar preses izdevumu starpniecību. 25% atzīmēja, ka informācija būtu jāievieto internetā.

Kopumā tika aptaujāti 800 rīdzinieki vecumā no 18 līdz 74 gadiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!