Līderis par viņu atdoto balsu ziņā Rīgas pašvaldību vēlēšanās bijis sociāldemokrātu saraksta pirmais numurs Dainis Īvāns, liecina 98,5% saskaitīto vēlēšanu biļetenu. Par to preses konferencē žurnālistus informēja Rīgas pilsētas vēlēšanu komisijas priekšsēdētāja Gita Grīnberga.
Sociāldemokrātu sarakstā lielāko vēlētāju atbalstu, pēc provizoriskajiem datiem, Rīgā ieguvuši Tautas frontes līderis Dainis Īvāns, Saeimas deputāts Gundars Bojārs un bijušais Rīgas domes (RD) frakcijas vadītājs Jānis Gulbis, bet domes sastāvā nav iekļuvis Rīgas Centra rajona izpilddirektors Māris Tralmaks.

Vislielākās izmaiņas vēlētāji izdarījuši tieši sociāldemokrātu sarakstā, kur deputātu kandidātu vietas mainītas 31 988 vēlēšanu biļetenos. Arī visvairāk mīnusu un plusu deputātu kandidātiem ir bijis tieši šajā sarakstā.

"Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK(TB/LNNK) Rīgas mēra amata kandidāts Andris Ārgalis ieguvis ar 19 798 balsīm otro lielāko vēlētāju atbalstu. Viņam seko Gundars Bojārs no sociāldemokrātiem un Sergejs Dolgopolovs no PCTVL.

Tautas partijas (TP) Rīgas saraksta līderi - bijušais finansu ministrs Edmunds Krastiņš, Saeimas deputāts Juris Dalbiņš un uzņēmēja Sarmīte Pīka - ieguvuši arī vislielāko vēlētāju atbalstu no saraksta. Savienības "Latvijas Ceļš" Rīgas mēra amata kandidāte Aija Poča ieguvusi tikai septīto lielāko vēlētāju atbalstu, bet domē nav iekļuvis viens no kampaņas "vilcējiem" un līdzšinējais Rīgas mēra vietnieks Juris Visockis. Prese jau ziņoja, ka RD nav iekļuvusi bijusī domniece un Satiksmes un transporta lietu komitejas vadītāja Linda Baltiņa, pret kuru pa visiem sarakstiem kopumā balsojuši visvairāk cilvēku. Baltiņa ieguvusi -3880 balsis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!