Foto: F64

Rīgā ceturtdien beigusies oficiālā apkures sezona, pastāstīja siltumapgādes uzņēmuma "Rīgas siltums" Informācijas daļas vadītāja Linda Rence.

Viņa norādīja, ka šī bijusi 19.apkures sezona "Rīgas siltuma" pastāvēšanas vēsturē. "Šī bija arī otrā garākā apkures sezona," teica Rence.

Uzņēmuma pārstāve piebilda, ka aizvadītajā apkures sezonā vidējā āra gaisa temperatūra bija nepilni plus trīs grādi, kas ir nedaudz vēsāk kā vienu sezonu iepriekš.

Vienlaikus Rence atzīmēja, ka gandrīz visos namos ir uzstādīti individuālie siltummezgli, kas ļauj pie zemākas gaisa temperatūras siltumapgādi atjaunot. "Siltummezglos temperatūru apkurei iespējams ieregulēt atbilstoši iedzīvotāju vēlmēm, ņemot vērā āra gaisa temperatūras svārstības. Tas praktiski nozīmē, ka, ārā paliekot siltākam, siltummezgls samazina vai pat atslēdz apkuri, tā samazinot siltumenerģijas patēriņu, bet, paliekot aukstākam, apkure automātiski pieslēdzas, lai iedzīvotājiem būtu silti un komfortabli," skaidroja Rence.

"Rīgas siltums" ir viens no galvenajiem siltumenerģijas piegādātājiem Rīgā. No uzņēmuma piegādātās siltumenerģijas 77% tiek izmantota dzīvojamo māju apkurei un karstā ūdens sagatavošanai. Pilsētas siltumtīklu kopējais garums ir apmēram 800 kilometru, no kuriem 74% atrodas "Rīgas siltuma" īpašumā. Kompānijas akcionāri ir Rīgas dome – 49%, Latvijas valsts – 48,995%, "Enerģijas risinājumi. RIX" – 2% un valsts uzņēmums "Latvenergo" – 0,005%.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!