Vakar Rīga dome pieņēma lēmumu piešķirt jaunizveidotajai ielai, kas savieno Krasta un Maskavas ielu, Varšavas vārdu.
Kā domes deputātus informēja Rīgas domes Pilsētas attīstības komitejas priekšsēdētājs Andris Ameriks, Rīga ir noslēgusi vienošanos ar Varšavu. Šīs vienošanās ietvaros Rīgas vārdā Varšavā jau ir nosaukts kāds skvērs, tādēļ Rīgai vajadzētu spert atbildes soli.

Ameriks informēja, - lai gan pagaidām šī iela nav apbūvēta, jau drīzumā tur tiks uzsākta automašīnu "Mercedess" tirdzniecības centra būve un citu objektu būvniecība.

Pret šīs ielas nodēvēšanu par Varšavas ielu iestājās apvienības "Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā" deputāts Aleksandrs Giļmans, kurš paziņoja, ka šis jautājums ir jāizskata Pieminekļu padomē un par to ir jālemj speciālistiem, turklāt neesot korekti Polijas galvaspilsētas vārdā nosaukt "dubļainu ielu bez ietvēm un bez būvēm". Giļmans uzskata, ka nav pareizi Varšavas vārdā nodēvēt ielu, kas krustojas ar Maskavas ielu.

Pret to iebilda savienības "Latvijas ceļš" deputāte Aija Poča, kura paziņoja, ka kustība "Līdztiesība", kuras pārstāvis ir Giļmans, atkal vēlas politizēt jautājumus, kuros politikas nemaz nav.

Giļmans skaidroja, ka, viņaprāt, dome šoreiz tiešām ir politizējusi ielas nosaukuma došanu, jo šāds lēmums pieņemts tādēļ, ka maijā notiks Varšavas dienas un ieradīsies šīs pilsētas pārstāvji. Giļmans atgādināja, ka savulaik PCTVL par Varšavas ielu vēlējās nodēvēt pašreizējo Dudajeva ielu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!