Foto: DELFI
Rīgā ceturtdienas pēcpusdienā izveidojušies ievērojami satiksmes sastrēgumi, informēja pašvaldības SIA "Rīgas satiksme" preses sekretārs Viktors Zaķis.

Sastrēgumi pirmssvētku dienā, kad iedzīvotāji jau dodas uz svinību vietām, sākušies ap plkst.15.

Visā galvaspilsētā satiksmes plūsma biaj lēna, sabiedriskais transports kavējās no desmit līdz 40 minūtēm.

Rīgā ceturtdien braukšanas apstākļi visā pilsētā bija apgrūtināti. Sabiedriskais transports no rīta nedaudz kavējās, īpaši maršrutos, kuru galapunkti ir ārpus Rīgas robežām.

Vietām Rīgā notika arī nelielas avārijas, kas kavē satiksmi. Autoavārijas dēļ Rīgā pirms neilga laika bija izveidojies milzu sastrēgums uz Salu tilta, kur ap plkst.13.15 sadūrās trīs automašīnas - "Audi" un divi BMW markas automobiļi.

Lai izvestu sniegu no Rīgas, automašīnām rindā pie Getliņu izgāztuves poligona dienas vidū bija jāstāv 45 minūtes, tādēļ tiek gatavotas jaunas savāktā sniega izkraušanas vietas Krasta ielā un Grāpju pussalā.

Sniega segas biezums Rīgā sasniedzis 45 centimetrus. Maģistrālo ielu stāvoklis Rīgā vērtējams kā apmierinošs, taču pagājušonakt apgrūtināta braukšana bija pār Vanšu tiltu un Kalnciema pārvadu. Problēmas sagādāja arī tramvaja sliežu tīrītāji, kuru nostumtais sniegs traucēja automašīnu pārvietošanos.

Ceturtdien no sniega tiks attīrīta visa Vecrīga un Brīvības pieminekļa apkārtne.

Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas vadītājs Vadims Baraņņiks (SC) uzsvēra, ka tuvākajās diennaktīs gaidāms liels sniega daudzums, tāpēc tīrīšanas un izvešanas darbiem jānotiek nepārtraukti, arī Jaungada naktī. Prioritāte ir pilsētas centrs un Vecrīga, kurā jānodrošina ne tikai caurbraucamība, bet arī caurstaigājamība. Ņemot vērā, ka sabiedriskais transports pasažierus pārvadās bez maksas un gaidāms to pieplūdums, plašāk jāattīra pieturvietas, jānodrošina brīva piekļūšana pie viesnīcām un slimnīcām.

Pēc šo darbu paveikšanas sniega tīrītājiem jāķeras klāt rajona nozīmes ielām. Ņemot vērā, ka pirmdien, 3.janvārī, darbu atsāks bērnudārzi, jāattīra to pievadceļi.

Līdz 3.janvārim Rīgas domes Satiksmes vadības centram jāizstrādā plāns, kā tiks attīrītas pieejas visām skolām, kas 6.janvārī atsāks mācības. Plāns tiks saskaņots ar Rīgas domes Īpašuma departamentu un izpilddirekcijām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!