Vakar vēlu vakarā Rīgā dzirdēts šī pavasara pirmais pērkons, novēroja aģentūra LETA. Taču pastāvīga un būtiska laika apstākļu uzlabošanās nav paredzama, informē Latvijas Hidrometeoroloģijas aģentūra (LHMA).
Vakar, 10.aprīlī, pēc plkst.22 pērkons dzirdēts Purvciemā, centrā u.c. LHMA sinoptiķi apstiprināja, ka Rīgā bijis pērkons. Vēl agrāk, pagājušajā nedēļā, pērkons dzirdēts Dobeles rajonā.

Lai gan ticējums vēsta, ka pēc pirmā pērkona var sēdēt uz zemes bez bažām saķert kādu kaiti, sinoptiķi brīdina, ka aprīlī laika apstākļi ir ļoti nepastāvīgi.

Nākamnedēļ būs īslaicīga to uzlabošanās, bet jau nedēļas otrajā pusē, uz Lieldienām, vējš atkal iegriezīsies no ziemeļiem un iespējams slapjdraņķis. Vissiltāk nākamnedēļ būs trešdien, 16.aprīlī, kad vietām gaisa temperatūra varētu sasniegt plus 14 grādus.

Savukārt ūdens līmenis Latvijas upēs ir pavasarim neraksturīgi zems. Pēc LHMA ziņām, aprīļa pirmajā dekādē ūdens līmenis Latvijas upēs pārsvarā pazeminājās. Vidzemes upju ūdenīgums bija 40-50%, Zemgales un Kurzemes upēs - 25-30%, bet Daugavā - tikai ap 20% no vidējā ikgadējā aprīlī. Ledus sega klāja tikai Daugavas un Gaujas augšteces. Aprīļa otrajā dekādē upēs gaidāma ūdens līmeņa paaugstināšanās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!