No svētdienas līdz 29.maijam notiks starptautisks seno spēkratu brauciens "Melngalvju rallijs" no Lībekas uz Rīgu cauri Vācijai, Polijai, Kaļiņingradas apgabalam un Lietuvai, informēja organizētāji. Maršruta kopējais garums ir 1700 kilometru, un katru dienu plānots veikt ap 300 kilometru.
Brauciena finišs iecerēts 24.maijā Rīgā, bet pēc tam vēl paredzētas dažādas aktivitātes Latvijā. Rallijā piedalās 25 senie spēkrati, no kuriem vecākais ir 20.gadu "Rolls - Royce" automobilis. Ir arī vairāki ekskluzīvi "Jaguar" un "Mercedes" automobiļi. Rallija dalībnieki ir no Vācijas, Austrijas un Šveices. Pie Latvijas-Lietuvas robežpunkta Ezerē Saldus rajonā, kur autobraucēji nonāks 24.maijā ap plkst.12, viņiem pievienosies Latvijas Antīko automobiļu kluba, Rīgas Motormuzeja, "Jaguar" un "SAAB klubu", kā arī motokluba "Hermejs" spēkrati.

Brauciens caur Saldu dosies uz Rīgu, kur pie Melngalvju nama plkst.16 paredzēts rallija finišs. Pēc tam būs rallija dalībnieku automobiļu izstāde, kuru aicināti bez maksas apskatīt visi interesenti. 25.maija vakarā notiks svinīgais rallija noslēguma pasākums Melngalvju namā.

Savukārt 26.maijā paredzēts rallija dalībnieku un Latvijas Antīko automobiļu kluba biedru parādes brauciens no viesnīcas "Reval Hotel Latvia" uz Biķernieku komplekso sporta bāzi (S. Eizenšteina ielā 2), kurā notiks regularitātes brauciens. Pēc tam rallija dalībnieki iepazīsies ar Rīgas Motormuzeju, bet senie automobiļi bez maksas būs apskatāmi muzeja stāvlaukumā.

Galvenie rallija atbalstītāji ir Vācijas Auto veterānu klubs ("Deutscher Automobil Veteranen Club" - DAVC), kā arī Hanzas pilsētu Lībekas un Rīgas pilsētu domes. Pasākuma simbols ir Melngalvju nams. Melngalvju brālība un Melngalvju nams izsenis ir kalpojis tirdzniecības un kultūras kontaktu veicināšanai starp Vāciju, Krieviju un Baltijas valstīm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!