2006.gadā Latvijas galvaspilsētā plānots uzsākt noturīgo tehnoloģiju izmantošanu Rīgas ielu horizontālajos marķējumos, informē Rīgas domes Satiksmes departamentā.
Patlaban izmantotie lētie, bet nekvalitatīvie ielu marķējuma materiāli bieži vien nenoturas pat sezonu, tāpēc dome 2006.gada pilsētas budžetā atvēlējusi 500 000 latus, lai horizontālajā ielu marķējumā varētu sākt izmantot noturīgākus materiālus, par pamattehnoloģiju ņemot aukstos vai termoplastikātus.

Satiksmes departamenta preses sekretāre Ieva Prauliņa teica, ka patlaban ielu marķējumu nodrošina divi uzņēmumi - SIA "Rīgas luksofors" un SIA "KMK projekts". Līguma termiņš ar šiem uzņēmumiem beidzas 2006.gada beigās, taču departaments jau tagad ir izsludinājis konkursu par ceļu horizontālo apzīmējumu uzklāšanu un uzturēšanu Rīgas pilsētas ielās

Uzņēmumam, kas uzvarēs konkursā, būs jāveic ielu horizontālo apzīmējumu uzklāšana un uzturēšana līdz 2010.gadam. Vērtējot pretendentu piedāvājumus, tiks ņemts vērā cena, kvalitāte un pieredze. Uzņēmumiem savs piedāvājums būs jāiesniedz departamentā līdz 23.janvārim.

Satiksmes un transporta lietu komitejas priekšsēdētājs Andrejs Požarnovs (TB/LNNK) iepriekš norādījis, ka nekvalitatīvu krāsu un citu materiālu izmantošana ielu marķēšanā perspektīvā prasa vairāk līdzekļu, tāpēc tā ir izšķērdība. Turklāt "izzūdošais" marķējums bieži vien apdraud satiksmes drošību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!