Kopš oktobra vidus Rīgā jau nosaluši divdesmit cilvēki, lielākā daļa no kuriem gājuši bojā rudenī, kad laiks vēl nebija pārāk auksts, informē Tiesu medicīnas ekspertīzes centra vadītāja Velta Volksone.
Laikā no 13. līdz 27.decembrim Rīgā nosaluši pieci vīrieši vecumā no 40 līdz 60 gadiem un viena 50 gadus veca sieviete. Sieviete atrasta 26.decembrī Olaines dārzu kooperatīvā, viens nosalušais vīrietis atrasts 22.decembrī uz ielas. Pārējie nosaluši telpās - bēniņos, dzīvoklī, kāpņu telpā.

Divi no nosalušajiem vīriešiem, kuru personības nav noskaidrotas, nav bijuši alkohola reibumā, bet pārējiem vēl nav izdarītas analīzes, lai to konstatētu.

Laikā no 15.oktobra līdz 27.novembrim nosaluši astoņi vīrieši un divas sievietes, piecu nosalušo personības pagaidām vēl nav noskaidrotas, visticamāk, tie ir bezpajumtnieki. Šīs personas bijušas vecumā no 50 līdz 60 gadiem.

Pusei nosalušo organismā atklāts alkohols, turklāt diviem ļoti lielā daudzumā - vairāk nekā piecas promiles. Kādam 1957.gadā dzimušam vīrietim asinīs un urīnā bijusi ļoti liela alkohola koncentrācija - 5,78 promiles, bet citam - 5,1 promile.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!