Foto: LETA

Ņemot vērā plānoto vakcīnu pret Covid-19 skaitu, Rīgā, Jelgavā, Cēsīs un Jūrmalā līdz pulksten 11.30 pieņemti lēmumi rindu veidošanu šajās pilsētās neturpināt, portālu "Delfi" informēja Veselības ministrijas vakcinācijas projekta pārstāvji.

Rindu veidošana apturēta "Atta" centrā Rīgā, Ķīpsalas hallē Rīgā, bijušā "Super Netto" veikalā Bērzaines iela Cēsīs, Zemgales Olimpiskajā centrā Jelgavā un Jūrmalas sporta skolā.

Arī citos vakcinācijas centros ir liels vakcinēties gribētāju skaits.

Līdz pulksten 16 septiņos centros ar "AstraZeneca" vakcinēti gandrīz 4 800 cilvēki.


Svētdien vakcinācija turpināsies divos centros – Cēsīs un Daugavpilī. Katrā no vietām ir ierobežots vakcīnu apjoms – attiecīgi 140 vakcīnas Cēsīs un nedaudz zem 300 vakcīnas Daugavpilī.

Ziņots, ka, turpinot nedēļas nogalē plānoto vakcināciju pret Covid-19, sestdien septiņās Latvijas pilsētās – Rīgā, Daugavpilī, Rēzeknē, Liepājā, Jūrmalā, Jelgavā un Cēsīs – tiek atvērti lielie vakcinācijas centri.

Vakcinācija notiek bez iepriekšēja pieraksta, vakcinēties var jebkurš gribētājs, kurš vecāks par 18 gadiem. Iedzīvotāji no prioritārajām grupām, kuri apmeklēs centrus, tiks aicināti saņemt vakcīnu vēl pirms citiem šodien vakcinēties gribētājiem. Šajā nedēļas nogalē vakcīnu apjoms brīvās rindas vakcinācijai ir ierobežots – sestdien un rīt svētdien izmantot aptuveni 5 370 vakcīnu devas. Vakcinācija notiks ar "AstraZeneca" ražotāja vakcīnu.

Iedzīvotājiem jāņem līdzi tikai pase vai ID karte. Vakcinācijas veicēji aicina pievērst īpašu uzmanību tam, ka lielajos centros šajā nedēļas nogalē tiek vakcinēti tikai tie iedzīvotāji, kuri līdz šim nav saņēmuši nevienu Covid-19 vakcīnas devu. Uz vakcinācijas centriem kategoriski aizliegts nākt tiem iedzīvotājiem, kas atrodas pašizolācijā pēc atgriešanās no ārvalstīm, kā arī tiem iedzīvotājiem, kuriem jābūt mājas karantīnā kā kontaktpersonām.

No kopā paredzētajām 5 370 devām Ķīpsalas halles vakcinācijas centrā plānots izmantot – 1 000 devas, savukārt ATTA centrā – 1 250 devas, Liepājas vakcinācijas centrā – 600 devas, Jelgavas vakcinācijas centrā – 460 devas, Jūrmalas vakcinācijas centrā – 500 devas, Rēzeknes vakcinācijas centrā – 390 devas. Savukārt Cēsīs un Daugavpilī uz divām dienām – sestdienu un svētdienu - paredzēts izmantot attiecīgi 500 un 670 vakcīnu devas.

Lai nodrošinātu sekmīgu vakcinācijas procesu visas nākošās nedēļas garumā, iedzīvotāji tiek aicināti nākt tikai tad, ja tuvākās nedēļas laikā nav jau ieplānots vakcinācijas laiks kādā citā vakcinācijas kabinetā.

Jautājumu gadījumā par centru darbību iedzīvotāji aicināti sazināties arī pa bezmaksas informatīvo vakcinācijas tālruni 8989.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!