Sakarā ar lietus ūdens kanalizācijas kolektora izbūves darbu pabeigšanu no ceturtdienas Rīgā, Ķīšezera ielas posmā no Kokneses prospekta līdz Gustava Zemgala gatvei tiks atjaunota divvirzienu satiksme, informēja Rīgas domes satiksmes departaments.

Vieta kartē

Fotogalerija

Lietus ūdens kanalizācijas kolektors tika izbūvēts Gustava Zemgala gatves un Gaujas ielas divlīmeņu šķērsojuma būvniecības ietvaros.

No 11. maija sakarā ar siltumtīklu pārvietošanas darbiem Gaujas ielas posmā no Čiekurkalna 1. šķērslīnijas līdz Gustava Zemgala gatvei transportlīdzekļu satiksme tiks atļauta tikai virzienā uz Čiekurkalnu. Nokļūšanai centra virzienā departaments aicina izmantot Ķīšezera ielu.

Sakarā ar šķērsojuma balstu izbūvi uz satiksmes pārvada pār dzelzceļu Gustava Zemgala gatvē jeb Vairoga tiltu satiksme būvdarbu zonā tiek organizēta pa vienu braukšanas joslu katrā virzienā.

Pēc Rīgas domes Satiksmes departamenta pasūtījuma Austrumu maģistrāles izbūves ietvaros šogad turpinās Gustava Zemgala gatves un Gaujas ielas divlīmeņu šķērsojuma būvniecība. Tā ietvaros tiks izbūvēts satiksmes pārvads pār Gaujas ielu, kas sāksies pie šobrīd esošā satiksmes pārvada pār dzelzceļu Gustava Zemgala gatvē jeb Vairoga tilta un noslēgsies pie pērn izbūvētā Austrumu maģistrāles posma no Gaujas ielas līdz Meža prospektam. Šobrīd šim divlīmeņu šķērsojumam ir izbūvēti 19 no 38 balstiem.

Būvdarbu veicējam pilnsabiedrībai “TLTB” būs jāizbūvē gan pārvada konstrukcija, gan jāveic Gaujas ielas un Ķīšezera ielas posma rekonstrukcija. Jaunais pārvads kopā ar rekonstruējamām ielām zem tā kopā sniedzas vairāk kā kilometra garumā. Lai nodrošinātu gājēju un velosipēdistu satiksmi, būvdarbu veicējiem būs jāizbūvē ietves un gājēju pārejas, kā arī jāizbūvē jauns ielas apgaismojums, jāveic teritorijas apzaļumošana, jāizbūvē jauni luksofori, jāuzstāda ceļa zīmes, jāuzstāda gājēju drošības barjeras un jāveic pazemes komunikāciju pārbūves darbi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!