No 24.maija līdz 26.maijam Rīgā būs Brēmenes dienas, uz kurām no Vācijas ieradīsies 250 cilvēku liela delegācija VFR Bundestāga prezidenta vadībā. Par to pirmdien preses konferencē žurnālistus informēja Brēmenes zemes iekšlietu, kultūras un sporta senators Brents Šulte.
Savukārt Rīgas domes priekšsēdētājs Gundars Bojārs žurnālistiem pastāstīja, ka, tiekoties ar senatoru Šulti, viņš ir pārrunājis arī iespējamo sadarbību starp Brēmenes un Rīgas Pašvaldības policiju drošības nostiprināšanas jautājumos.

Šovakar Lielajā ģildē notiks Brēmenes Vācu kamerfilharmonijas orķestra koncerts. Brēmenes dienu programmā ir iekļauta Brēmenes mākslinieku un amatnieku darbu izstāžu atklāšana, Brēmenes mākslinieces Edeltrautas Rātes izstādes "Vijums" atklāšana, Brēmenes filharmonijas orķestra koncerts Sv.Jāņa baznīcā, interneta tilts Rīga - Brēmene, plaša skolu sadraudzības programma.

26.maijā no plkst.11.30 līdz 17 laukumā pie Sv.Pētera baznīcas visiem rīdziniekiem būs iespējams gūt visplašāko informāciju par Brēmeni. Būs rotaļas un atrakcijas bērniem, sanitārās ātrās reaģēšanas grupas dalībnieku paraugdemonstrējumi, gaisa balonu atrakcija "Es vēlos mieru pasaulē", organizācijas "Rūpju bērns" izstrādājumu izstāde, pūšaminstrumentu ansambļa koncerts, Brēmenes mākslas vingrotāju, džudo, karatē un aerobikas paraugdemonstrējumi, šaha simultānspēle.

Sadraudzības līgums starp Rīgu un Brēmeni pirmo reizi parakstīts 1985.gada 14.februārī, bet 1995.gadā tika nosvinēta sadarbības 10 gadu jubileja. Sadarbība starp Rīgu un Brēmeni notiek ostu saimniecības, vides aizsardzības, kultūras, sporta, sociālajā un veselības aizsardzības jomā. 1991.gada 7.maijā laukumā aiz Pēterbaznīcas tika uzstādīta Brēmenes dāvinātā skulptūra "Brēmenes muzikanti".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!