Foto: F64
AS "Rīgas Siltums" (RS), atsaucoties uz SIA "Rīgas namu pārvaldnieks" (RNP) pieprasījumu, nedēļas nogalē pieslēdza apkurei lielāko daļu klientu - teju 3000 ēkas, un tādējādi uzskatāms, ka Rīgā ir oficiāli sākusies jaunā apkures sezona.

Šobrīd kopā apkure pieslēgta 4610 (63%) namu, tai skaitā 3723 dzīvojamām ēkām, 520 nedzīvojamiem namiem (biroji, iestādes, utt.), 318 izglītības iestādēm, kā arī 49 ārstniecības iestādēm.

RS padomes priekšsēdētājs Vjačeslavs Stepaņenko norāda, ka aktīvā apkures sezona šogad ir sākusies nedēļu vēlāk nekā pērn, kas saistīts ar saulaino un salīdzinoši silto rudeni. Viņš arī pauž gandarījumu, ka RNP spēja norēķināties ar RS un savlaicīgi uzsāka jauno apkures sezonu. "Ir patīkami apzināties, ka saspringtais darbs šajos pēdējos mēnešos ir nesis augļus un, sagaidot rudens aukstumu, esam spējuši nodrošināt siltumu lielākajai daļai iedzīvotāju. Aicinām arī pārējos siltuma lietotājus nokārtot savas saistības, lai rīdzinieki savos namos nesaltu," pauž Stepaņenko.

Neskaidrību gadījumā saistībā ar apkures sezonu, kā arī pieteikumiem ieregulēt siltuma un karstā ūdens padevi RS klienti var zvanīt pa bezmaksas Klientu palīdzības dienesta tālruņa numuru 80000090.

Lai mājokļos būtu mājīgi un arī siltumenerģija tiktu izmantota efektīvi, RS aicina izmantot modernizēto individuālo siltummezglu ieregulēšanas iespējas. Rīgā ir modernizēti teju 100% siltummezglu. Tie strādā automātiskā režīmā, ļaujot ieregulēt ēkas siltumenerģijas patēriņu atbilstoši klientu komforta prasībām un maksātspējai. Vēlamos parametrus nosaka ēkas apsaimniekotājs, vienojoties ar iedzīvotājiem.

Ēkas apkures sistēmā iespējams ieregulēt nepieciešamo apkures temperatūras režīmu noteiktam laika periodam – diennaktij, nedēļai, atbilstoši vēlamajai iekštelpu temperatūrai. Āra gaisa temperatūrai paaugstinoties vai pazeminoties, siltummezgls izslēdzas, vai gluži pretēji - ieslēdzas. Siltummezgli sniedz iespēju ieregulēt siltuma padevi apkures sistēmā pat dažas stundas dienā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!