Foto: DELFI
Rīgā šoziem pieejamas četras publiskās slēpošanas trases un vairākas slidotavas.

Slēpošanas trase kopš 29.novembra pieejama Uzvaras parkā, kur, tāpat kā pērn, iespējams bez maksas slēpot ar savu inventāru, tāpat pieejama slēpju un cita nepieciešamā inventāra noma.

Mežaparkā līdzās estrādei esošajā kompleksā pieejams 700 metru garš distanču slēpošanas aplis, ko turpmākajos mēnešos paredzēts paplašināt līdz 2,5 kilometriem. Turpat atrodas arī slidošanas trase, bet estrādes teritorijā var nodoties kameršļūkšanas priekiem.

Slēpošanas trase kopš piektdienas pieejama arī Biķernieku mežā, tās garums būs līdz pat septiņiem kilometriem, tā ir apgaismota, slēpot pa to var bez maksas un tai līdzās pieejama bezmaksas autostāvvieta. Pagaidām gan ir izdevies sagatavot daļu trases. Gājējiem un motorizēto transporta līdzekļu vadītājiem trasi šķērsot nav ļauts. Trases sākums būs pie Motormuzeja. Drīzumā Biķernieku mežā būs arī slidotava.

Tāpat kopš sestdienas distanču slēpošanas trase ir arī Brīvdabas muzeja teritorijā, tur pieejami trīs maršruti klasiskā stila slēpošanai, kuros aktīvās atpūtas cienītāji aicināti izbaudīt slēpošanas priekus, izjūtot senatnes auru, ko rada ar sniega segu klātās ekspozīcijas ēkas un skaistie dabas skati visā muzeja teritorijā, norāda trases veidotāji.

Savukārt lielākā publiskā slidotava Rīgā šogad atrodas Strēlnieku laukumā, tajā, tāpat kā lielajā slidotavā pērn laukumā līdzās Rīgas domes namam, slidot var bez maksas un izmantot savas slidas, ir pieejama arī slidu noma. Plānots, ka slidotava būs pieejama līdz 31.martam.

Slidotavas plānotas arī Grīziņkalnā esošā skeitparka teritorijā, kur to veidos biedrība "Avantis", tāpat vēl slidotavas būs pilsētas centrā un mikrorajonos pie dažādām skolām, piemēram, Pļavnieku ģimnāzijas, pamatskolas "Rīdze", Bērnu un jaunatnes centra "Laimīte" Sarkandaugavā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!