Rīgā varētu tikt izveidots vērienīgs krievu kultūras centrs, sestdien pēc tikšanās ar premjeru Aigaru Kalvīti (TP) žurnālistiem atzina Krievijas kultūras ministrs Aleksandrs Sokolovs.
"Latvijā pietrūkst krievu kultūras centra. Tas ir nepieciešams un varētu atrasties Rīgā," sacīja Sokolovs.

Kā norādīja ministrs, šāda centra izveidošana jau apspriesta ar Krievijas vēstnieku Latvijā Viktoru Kaļužniju. "Kad atgriezīšos Maskavā, nopietni pievērsīšos šī jautājuma risināšanai," solīja Sokolovs.

Kalvītis žurnālistiem atzina, ka sadarbība ar Krievijas pareizticīgo baznīcu noritot veiksmīgi, kā rezultātā iegūti praktiski un politiski rezultāti.

Arī Sokolovs pauda prieku par veiksmīgo sadarbību kultūras jomā, norādot, ka valsts ekonomiskajās problēmas kultūra esot kā kompensējošs elements.

Delegācijas vadītājs Taškentas un Vidusāzijas metropolīts Vladimirs nodeva Ministru prezidentam sirsnīgus sveicienus no Maskavas un visas Krievzemes Visusvētīgā patriarha Aleksija II, kurš joprojām ar lielu gandarījumu atceroties savu viesošanos Latvijā un kurš svētīja šo apustuļa Andreja Pirmsauktā fonda delegācijas svētceļojumu uz Latviju.

Metropolīts Vladimirs bijis gandarīts, ka Latvijā valsts un valdības vadītāji domā par tautu, garīgām vērtībām, un paudis pārliecību, ka tas veicinās pareizticīgās baznīcas uzplaukumu Latvijā.

Ministru prezidents atzinis, ka patriarha Aleksija II vizīte Rīgā bija ļoti nozīmīgs notikums un veicināja Latvijas un Krievijas attiecību uzlabošanos. Kalvītis sacījis: "Latvija un Krievija ir valstis ar līdzīgu vēsturi un kultūru. Mūsu tautas viena otru labi pazīs, saprot un ciena. Mēs gribam paplašināt sadarbību kultūrā, ekonomikā un politikā."

Ministru prezidents informēja apustuļa Andreja Pirmsauktā fonda delegāciju par Latvijā pārstāvētajām konfesijām un akcentēja valdības ciešo sadarbību ar visu konfesiju pārstāvjiem.

Šodien Rīgā ieradās Krievijas sabiedriskā fonda "Andrejs Pirmsauktais" delegācija tās priekšsēdētāja Vladimira Jakuņina vadībā.

Delegācija pavada kņaza Aleksandra Ņevska pīšļus.

Rīgas Kristus Piedzimšanas katedrālē šodien notika aizlūgums par pīšļiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!