Rīgas domes Sociālo jautājumu komiteja atbalstīja biedrības "Labā cerība" projektu par pakalpojuma "Sociālās rehabilitācijas centrs – patversme" sievietēm bez noteiktas dzīvesvietas vai krīzes situācijā nonākušām sievietēm sākšanu, portālu "Delfi" informēja Rīgas dome.

Labklājības departaments savā atzinumā uzsver, ka Rīgas patversme un Bārddziņu ielas naktspatversme, kas sniedz pakalpojumus sievietēm, ir pastāvīgi noslogota. Pazeminoties gaisa temperatūrai, palielinās pieprasījums pēc sieviešu patversmes/naktspatversmes pakalpojumiem, taču vietu skaits minētajās iestādēs ir ierobežots.

Tāpēc, lai uzlabotu situāciju ziemas mēnešos, ir jāorganizē papildu vietas, kas būtu iespējams, ja tiktu atvērts minētās biedrības pakalpojums, kas, vienlaikus sniedzot sociālās rehabilitācijas pakalpojumus, perspektīvā sekmētu bezpajumtniecības problēmas risinājumu.

Atbilstoši biedrības "Labā cerība" iesniegtajai pakalpojuma tāmei centrs - patversme ir paredzēts 10 klientēm.

Vienas dienas vidējās izmaksas vienai sievietei tiek plānotas 6,83 latu apmērā. Izmaksas plānots segt no Labklājības departamenta budžeta programmas "Rīgas patversmes - līgumorganizācijas" ieekonomētajiem līdzekļiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!