Foto: AFP/Scanpix

Rīgā tuvinieku suns smagi sakodis 12 gadus vecu zēnu, salaužot viņam rokas un kājas, portālu "Delfi" informēja Neatliekamās medicīniskas palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Ilze Bukša.

Rotveilers pieder kādai zēna radiniecei, kura kopā ar suni atnākusi ciemos. Ciemošanās laikā suns zēnu sakoda. Zēna ir gan kostas brūces, gan roku un kāju lūzumi. Cietušais nogādāts slimnīcā.

Kurzemē piecus gadus vecai meitenei uz kājas uzkrita futbola vārti. Meitenei lauzta kāja un arī viņa nogādāta slimnīcā.

Savukārt kāds 15 gadus vecs zēns Kurzemē strādāja ar trimmeri un apdedzināja plaukstu. Trauma gūta, jo no trimmera noplūda eļļas un benzīna sajukums, un uzliesmoja.

Latgalē gadu vecs zēns applaucējās, uzraujot sev virsū karstu ūdeni, savukārt viņa vienaudzis Vidzemē atrada šķidro veļas pulveri, pārkoda tā kapsulu un saturu iedzēra. Abi mazuļi nogādāti slimnīcā.

Savukārt divi pieaugušie guvuši darba traumas. Kāds 41 gadu vecs vīrietis Kurzemē lauza kāju, kad darba vietā viņam uz tās uzkrita kāds smags agregāts. Savukārt 34 gadus vecs vīrietis Vidzemē darba vietā traumēja plaukstu, noraujot divus pirkstus, bet trešo – daļēji.

Zemgalē kāda 73 gads veca sieviete pakāpās kokā, apmērām metru augstu un krita. Viņa sasitusi krūškurvi, un iespējami ribu lūzumi.

Smagu muguras traumu Latgalē guvis kāds 25 gadus vecs vīrietis, pēc tam, kad viņa vadītais motocikls sadūrās ar auto. Mediķiem aizdomas, ka viņš lauzis muguras jostas skriemeļus. Smagas traumas Vidzemē guvis kāds 24 gadus vecs vīrietis, kuru notrieca auto. Viņš ar politraumu, tostarp ribu un kāju lūzumiem, nogādāts slimnīcā.

Kopumā NMPD ceturtdien, 26.jūnijā, saņēmis 1112 izsaukumus, no kuriem 202 bijuši saistīti ar traumām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!