Foto: Vides aizsardzības klubs
Valsts vides dienests (VVD) ir pieņēmis lēmumu pārtraukt līgumu ar SIA "Riepu Bloki" par videi kaitīgu preču atkritumu apsaimniekošanas sistēmas piemērošanu un aprēķinājis gandrīz 13 miljonu eiro soda naudu par riepu apjomu, kas nav pārstrādāts atbilstoši normatīvo aktu prasībām un līgumam.

Kā portālu "Delfi" informēja VVD, izbeidzot līgumu ar "Riepu Bloki", tiek pārtraukta atbrīvojuma piemērošana par videi kaitīgām precēm nodokļu maksātājiem, kas noslēguši līgumu ar šo apsaimniekotāju. "Riepu Bloki" kā ražotāju atbildības sistēma nenodrošināja nolietoto riepu pārstrādi atbilstoši normatīvo aktu prasībām, tāpēc par nepārstrādāto apjomu tiek piemērots sods 12 900 624 eiro apmērā.

VVD arī konstatēja, ka uzņēmums riepu apsaimniekošanu īstenojis negodprātīgi un pārkāpa vairākas prasības. Nolietotās riepas tika savāktas un uzglabātas neatbilstoši VVD atļaujai Rīgā, Starta ielā, būtiski pārsniedzot noteiktos apjomus.

"Riepu Bloki" vairākkārtīgi atteicās labprātīgi izpildīt VVD Lielrīgas reģionālās vides pārvaldes (RVP) izdotos rīkojumus izvest nolietotās riepas no teritorijas Starta ielā. Uzņēmums ignorēja arī VVD rīkojumus par piespiedu izpildi, apstrīdot piespiedu līdzekļa - piespiedu naudas piemērošanu 1 500 eiro un 5 000 eiro apmērā.

"Riepu Bloki" iesniegtais darbības pārskats atklāja, ka uzņēmums nav pildījis daudzas normatīvo aktu prasības.

Līdz šā gada 12. septembrim "Riepu Bloki" ir jāinformē uzņēmumi, kuri bija iesaistīti videi kaitīgo preču apsaimniekošanas sistēmā, par līguma izbeigšanu un nodokļa atbrīvojuma izbeigšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!