Rīgas domes Satiksmes departaments pirmās "kabatas" auto novietošanai piedāvā ierīkot Brīvības ielā pie Dailes teātra, Merķeļa ielas posmā no Marijas ielas līdz Krišjāņa Barona ielai, Brīvības ielā pie Vidzemes tirgus, Krišjāņa Valdemāra ielas posmā no Kalpaka bulvāra līdz Elizabetes ielai (muzeja pusē), vai arī A.Čaka ielas posmā no Ērgļu ielas līdz Pērnavas ielai, informēja domes sabiedrisko attiecību nodaļā.
Par to departaments informēja domes Transporta lietu komitejas priekšsēdētāju Andreju Požarnovu (TB/LNNK).

Satiksmes departaments norāda, ka atbilstoši konkrētai vietai iespējams dažāds "kabatu" platums – no puskabatas līdz iespējai novietot automašīnas 90 grādu leņķī pret ielas garenasi. Obligāti "kabatu" ierīkošanas nosacījumi konkrētā vietā ir apstādījumu saglabāšana, kā arī lietusūdens kanalizācijas normāla funkcionēšana.

Požarnovs norāda, ka tagad komiteja kopīgi ar Satiksmes departamentu izvēlēsies vienu vai divas vietas, kur tiks ierīkotas "kabatas", lai rīdzinieki redz, kā šī iecere izskatās dabā, un to novērtē.

""Kabatas", mauprāt, ir perspektīva lieta, jo tās ne tikai palīdzēs risināt transporta problēmas, bet arī ļaus padarīt pilsētu zaļāku - "kabatu" ierīkošanā tiks izmantots ekoloģiskais bruģis, tās pēc iespējas norobežos ar apstādījumiem, veiks koku aizsardzības pasākumus. Sevišķi svarīgi tas ir pilsētas centrā," norāda Požarnovs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!